RUSI POBESNELI: Promena imena ulice u kojoj je ruska ambasada je prljavi američki trik!
Foto: printscreen rferl.org

prst u oko

RUSI POBESNELI: Promena imena ulice u kojoj je ruska ambasada je prljavi američki trik!

Planeta -

Vlasti u Vašingtonu odlučili su da preimenuju ime ulicu u kojoj je ruska ambasada u Vašingtonu i nazovu je po ubijenom ruskom opozicionom političaru.

Ubuduće će se ulica, tačnije deo ispred samog ulaza u ambasadu zvati Trg Boris Njemcov. Inače Njemcov je ubijen ispred Kremlja 2015. godine, a odbor za preimenovanje ulica kaže da je ova odluka o počasti 'ubijenom demokratskom aktivisti' doneta jednoglasno.

Ruski političari odmah su reagovali na ovu odluku, a Vladimir Žirinovski, vođa nacionalističke LDPR stranke, nazvao je ovaj potez 'prljavim trikom'.

S njim se složio i član Komunističke partije, Dmitri Novikov, koji je rekao da su se 'američke vlasti suviše uvukle u svoju igru mešanja u ruske unutrašnje stvari'.

Da podsetimo, Njemcov bio je veliki kritičar Vladimira Putina, a ubijen je u februaru 2015. godine dok se vraćao kući. Njemcova ćerka Žana bila je u Vašingtonu početkom decembra i izrazila zadovoljstvo što će se deo ulice ispred ruske ambasade zvati po njenom ocu.

Kurir.rs/BBC

Foto printscreen rferl.org

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PSIHIJATRI REŠETALI ZORANA MARJANOVIĆA! Evo kako je odgovarao na njihova pitanja i šta misli o Jeleninom ubistvu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track