NEPRIJATELJSTVO SE NE SMIRUJE: Emirati optužili katarske vojne avione da su presreli njihov putnički
Foto: Printscreen YouTube/Daily Dose Defence

STALNE VARNICE

NEPRIJATELJSTVO SE NE SMIRUJE: Emirati optužili katarske vojne avione da su presreli njihov putnički

Planeta -

DUBAI - Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) tvrde da su katarski lovci presreli putnički avion, koji pripada Emiratima, u međunarodnom vazdušnom prostoru na putu za Bahrein.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo Emirata osudila je navodni incident i saopštila da će preduzeti sve pravne mere u obezbeđivanju bezbednosti putničkog avio-transporta.

Direktor Kancelarije za komunikacije vlade Katara, Šeik Saif Bin Ahmed al Tani, demantovao je ove navode na svom zvaničnom Tviter nalogu, rekavši da su "potpuno neistiniti".

Ovim se produbio diplomatski jaz između Katara i Zalivskih zemalja, koji traje već nekoliko meseci, konstatuje Rojters. Saudijska Arabija, Bahrein, Egipat i UAE su u junu 2017. godine optužili Katar da podržava terorizam i uveli mu diplomatske i trgovinske sankcije.

Katar je u petak podneo žalbu Ujedinjenim nacijama da je jedan vojni avion

Emirata narušio njihov vazdušni prostor. Kako tvrde iz Katara, avion je bio u njihovom vazdušnom prostoru oko minut, a Emirati demantuju da se narušavanje vazdušnog prostora dogodilo.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube/Daily Dose Defece

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track