(FOTO) PROFIT OD LAŽNE UZBUNE: Trgovci našli način da unovče nepostojeći napad Kimovih raketa
Foto: AP

havaji

(FOTO) PROFIT OD LAŽNE UZBUNE: Trgovci našli način da unovče nepostojeći napad Kimovih raketa

Planeta -

Samo dan nakon što se na Havajima desio incident sa lažnom uzbunom za opasnost od severnokorejskih raketa, jedan lanac prodavnica je našao našao načinda zaradi na njemu.

Alaster Gejl urednik japanske redakcije Vol Strit Žurnala poslao je tvit sa slikom majica sa veoma upečatljivom porukom. Inače, za čitav icident je kriv radnik havajske Agencije za hitne situacije koji je upozorenje o dolasku balističkih raketa Severne Koreje poslao greškom.

Radnik je je vraćen na posao, kaže državni službenik koji je razgovarao sa Foks Njuzom.

Tenzije između predsednika Donalda Trampa i autoritativnog lidera Severne Koreje Kim Džong-una tokom serije testova balističkih raketa i nuklearnog oružja prošle godine doprinela je povećanju tenzija na Havajima i teritorijalnom ostrvu Guam u Severnom Pacifiku.

Prodavnice, uključujući i Amazon.com, započele su kapitalizaciju subotnjeg lažnog alarma sa robom. "Preživeo sam Havajsku balističku raketu", piše na majici koja se prodaje u Honoluluu. Najmanje 27 majica i druge odeća sa grafikom i različitim sloganima na ovu temu su već navedeni na Amazon.com, uključujući i one koji kažu: "Preživeo sam dan balističke rakete", "Preživeo upozorenje na balističke rakete" i "Najgori napad na balističke rakete ikad ".

Kurir.rs/Newsweek.com

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track