(FOTO) GRČKA USVOJILA NOVE MERE ŠTEDNJE: Na demonstrante ispred bačen suzavac, oni uzvratili kamenicama
Foto: Reuters

nema mira

(FOTO) GRČKA USVOJILA NOVE MERE ŠTEDNJE: Na demonstrante ispred bačen suzavac, oni uzvratili kamenicama

Planeta -

Grčka policija ispalila je danas suzavac na demonstrante ispred parlamenta u Atini, nakon što su poslanici glasali o novom setu mera koje su međunarodni poverioci Grčke propisali u zamenu za nove kredite.

Više od 10.000 ljudi okupilo se ispred parlamenta, a grupa demonstranata je bacala Molotovljeve koktele i kamenice na kordon policije ispred parlamenta, na šta je policija odgovorila suzavcem, prenosi Rojters.

ANA navodi da je najveći grčki sindikat privatnog sektora GSEE danas održao skup ispred parlamenta u znak protesta protiv nacrta zakona kojim se stavljaju na snagu ranije mere koje su bile nužne da bi se zaključila revizija trećeg kreditnog aranžmana.

GSEE je saopštio da se protivi novim zakonima koji ograničavaju pravo na štrajk, a generalni sekretar tog sindikata Nikos Kijucukis rekao je grčkoj agenciji da od vlade traže da ukine odredbe vezane za štrajkove.

Protesti ispred grčkog parlamenta
Protesti ispred grčkog parlamentafoto: Reuters

Ovom sindikatu su se pridružile levičarske partije Narodno jedinstvo i Andarsja.

ANA navodi i da je drugi radnički sindikat, PAME, počeo odvojeni skup na Trgu Omonija i da su demonstranti krenuli ka Trgu Sintagma, uzvikujući slogane kao što je "Ne dirajte štrajkove" i "Nećete nam dirati sindikate".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track