(VIDEO) NEOBIČNA POTERA PO CENTRU SIDNEJA: Divlja životinja skakutala preko mosta, niko ne zna kako se tu našla
Foto: YouTube prtscr / NSW Police Force

KRENULA KA OPERI

(VIDEO) NEOBIČNA POTERA PO CENTRU SIDNEJA: Divlja životinja skakutala preko mosta, niko ne zna kako se tu našla

Planeta -

Policijska potera ne uključuje uvek jurnjavu za opasnim kriminalcima, naročito u Australiji. Ovog puta problem je napravio tvrdoglavi kengur koji je rešio da odskakuće preko mosta Harbor u Sidneju, ne mareći za policiju koja ga juri automobilom.

Odrasli mužjak je na kraju uhvaćen bez povreda i očekuje se da će za nekoliko dana biti pušten u divljinu.

Reč je o močvarnom valabiju, poznatom i kao "smrdljivac", torbaru koji je manji od svojih rođaka iz porodice kengura i retko se viđa u naseljenim mestima.

Tvrdoglavi valabi preskočio je 8 saobraćajnih traka na mostu i, sat vremena pre svitanja, naglo promenio pravac i krenuo ka Sidnejskoj operi.

Policija ga je jurila sa sve rotacionim svetlima i na kraju jedva stustigla i uspela da ga uhvati u blizini Konzervatorijuma. Prevezli su ga prikolicom za konje.

Veterinar Lari Vogelnest izjavio je da je životonja poprilično uznemirena, ali da joj je dao sedativ i uputio u bolnicu za divlje životinje u obližnjem zoološkom vrtu.

foto: EPA / Taronga Zoo

"Izuzev manjih ogrebotina na licu i zadnjim nogama, nije imao drugih povreda" rekao je veterinar.

On je dodao da nije poznato odakle se ova životinja našla usred Sidneja niti kako je našla put do mosta.

"Veoma je neobično videti valbija kako skakuće po mostu punom saobraćaja, ali u poslednje vreme ih ima sve više u divljini u blizini grada", objasnio je on.

foto: YouTube prtscr / NSW Police Force

Kada je policija stigla ovog torbara, nije bilo lako uterati ga u konjsku prikolicu. Bilo je potrebno 6 policajaca da nagovore životinju da uđe.

"Ovo je nesvakidašnja situacija, ne dobijamo baš često zadatak da jurimo valbija preko Harbor mosta", našalio se policijskiinspektor.

Životinja je, kako kažu, imala sreće što se na mostu nije našla sat vremena kasnije kada na mostu počinje saobraćajna gužva.

Kurir.rs / AP

Foto: YouTube prtscr / NSW Police Force

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) SLONOVI SU OBAŽAVATELJI KAMERNE MUZIKE! Ne verujete nam?! Evo i dokaza za to!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja