(FOTO) JOŠ GA NISTE VIDELI: Ovo je jedini put koji vodi iz Rusije u Severnu Koreju
Foto: Google maps

GUGL MAPS OTKRIVA

(FOTO) JOŠ GA NISTE VIDELI: Ovo je jedini put koji vodi iz Rusije u Severnu Koreju

Planeta -

Severna Koreja je najtajanstvenija država u svetu, a graniči se s Kinom, Južnom Korejom i Rusijom, s kojom deli 17 kilometara dugu granicu.

Za razliku od Kineza, Rusi su dozvolili Guglu da postavi kamere na granici u Primorskoj pokrajini i snima granicu dve države.

Spona između Severne Koreje i Rusije je železnički Most prijateljstva, ispod kog teče reka Tumen. Do tog mosta vodi put Linejnaja ulica.

U ovoj oblasti je malo aktivnosti, sudeći prema fotografijama iz 2013. Ova deonica puta u Rusiji je okružena zelenilom, a isto je i na severnokorejskoj strani.

foto: Google maps

Putem se nailazi na zanimljiv prolaz sa dva mala tornja i kućicom ko iz bajke.

Odatle može da se ide još samo desetak metara, do mesta s kog se vidi reka Tumen, koja krivuda kroz tri države: Severnu Koreju, Kinu i Rusiju.

foto: Google maps

Poslednji objekat do kog može da se dođe je jedna misteriozna kućica na uglu, a malo dalje je Most prijateljstva. Preko je već Severna Koreja.

foto: Google maps

Granica je dobro obezbeđena s obe strane i prebega iz Severne Koreje je malo. Prebezi biraju granicu s Kinom jer su tamo vode pliće i teren je pristupačniji.

Kurir.rs/Biznis insajder

Foto: Gugl mape

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) I KAD ČISTE SNEG, RUSI TO RADE MOĆNO! Za samo minut put postaje prohodan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja