(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) DRAMATIČNO SVEDOČENJE RODITELJA! ZAPOMAGALA JE: Mama, pomozi, voz iskače iz šina! A onda tišina!
Foto: AP, Foto: AP

NESREĆA U MILANU

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) DRAMATIČNO SVEDOČENJE RODITELJA! ZAPOMAGALA JE: Mama, pomozi, voz iskače iz šina! A onda tišina!

Planeta -

U nesreći voza koji je jutros iskočio iz šina na obodu Milana stradale su tri ženske osobe, deset osoba je teško povređeno, a 110 ljudi ima lakše i srednje teške povrede

Navodi se dramatično svedočenje roditelja devojke koja se nalazila u vozu namenjenom pre svega za prevoz zaposlenih na posao u Milano.

1 / 7 Foto: Reuters

"Ćerka me je zvala telefonom malo pre nesreće. 'Mama, pomozi, voz iskače iz šina!' Potom tišina. Ništa mi više nije rekla, sada se ne javlja na telefon", kazala je majka putnice.

Ona sa suprugom na stanici u mestu Seđano di Pjoltelo čeka informacije o ćerki.

Navodi da je voz "Trenorda" dolazio iz Kremone i išao ka milanskoj stanici Garibaldi.

Italijanska agencija navodi da su se prevrnula dva centralna vagona i da vatrogasci i spasilačke ekipe seku lim kako bi izvukli putnike.

Navodi se da se povređeni prevoze helikopterima u okolne bolnice.

Ovo je treća veća nesreća u poslednjih deset godina u ostarelom železničkom sistemu Italije.

U sudaru dva voza na jednom koloseku u Pulji 2016. godine poginule su 23 osobe, a 32 lica je nastradalo 2009. kada je teretni voz koji je prenosio tečnu naftni gas isklizuno iz šina i eksplodirao u Vijaređu u Toskani.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track