(VIDEO) KIM PONOVO ŠOKIRA: Pravi luksuzni kompleks za strane turiste, ali treba vam mnogo više od hrabrosti da ga posetite
Foto: Reuters/Profimedia

očajnički potez

(VIDEO) KIM PONOVO ŠOKIRA: Pravi luksuzni kompleks za strane turiste, ali treba vam mnogo više od hrabrosti da ga posetite

Planeta -

Vrhovni lider Severne Koreje dao je bizarnu najavu u vreme kada se Pjongjang priprema da pošalje sportiste na Zimske olimpijske igre, u kojima će im domaćin biti Južna Koreja.

U šokantnom obrtu, Kim Džong-un tvrdi da će se u Kangvonu, oblasti koja se koristi za testiranje rakete biti izgrađeno luksuzno odmaralište. Po rečima portparola obalno turističko područje Vonsan-Kalma zadovoljiće potražnju domaćih i stranih turista. Severna Koreja očajnički pokušava da pronađe nove načine da podstakne ekonomiju koju su osakatile sankcije UN.

Ali, američki predsednik Donald Tramp tvrdi da će nastaviti da smanjuje priliv deviznih sredstava u zemlju. Prošle godine, Tramp je zabranio Amerikancima da posećuju Severnu Koreju nakon što je komunistička nacija testirala nekoliko interkontinentalnih balističkih raketa. Niz testiranja je naterao SAD da pošalju bombardere na poluostrvo, a očekuje se da oni uskoro budu opremljeni nuklearnim bombama.

Bombe mogu biti podešene tako da ograniše štetu, tako da bude miguća i kopnena invazija Izveštaji Pentagona koji su objavljeni ranije ovog meseca tvrde da je Tramp razmatrao udar na nuklearna postrojenja Severne Koreje.

Kurir.rs/Daily star

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja