(VIDEO) EKSPLODIRALO VOZILO HITNE POMOĆI: 95 mrtvih, 158 ranjenih u napadu blizu stranih ambasada u Kabulu!
Foto: EPA, Foto: EPA

talibani preuzeli odgovornost

(VIDEO) EKSPLODIRALO VOZILO HITNE POMOĆI: 95 mrtvih, 158 ranjenih u napadu blizu stranih ambasada u Kabulu!

Planeta -

Broj poginulih porastao je na 95, a 158 osoba je povređeno kada je jutros eksplodirala bomba u vozilu Hitne pomoći na policijskom punktu u Kabulu, saopštili su zvaničnici najnoviji bilans stradalih. Do eksplozije je došlo nedaleko od dela grada gde se nalaze strane ambasade i zgrade vlade, saopštilo je avganistansko Ministarstvo zdravlja.

Odgovornost za ovaj samoubilački napad automobilom-bombom preuzeli su talibani, nedelju dana nako što su izveli napad i na hotel "Interkontinental" u Kabulu pri čemu je ubijeno više od 20 osoba.

Poslanik Mirvais Jasini, koji se nalazio u blizini kada je odjeknula eksplozija, rekao je da se vozilo Hitne pomoći približilo kontrolnom punktu, u blizini kancelarije Visokog saveta za mir i mnogobrojnih stranih ambasada, i da je potom eksplodiralo.

On je dodao da je veliki broj ljudi ostao da leži na zemlji.

Prema rečima portparola Ministarstva zdravlja, 18 povređenih osoba je prebačeno u gradske bolnice.

foto: EPA

Nije poznato da li je iko poginuo u eksploziji.

Stub sivog dima uzdigao se s mesta eksplozije u centru grada, a zbog snage eksplozije zatreslo se nekoliko zgrada udaljenih nekoliko stotina metara.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju, koja je usledila nakon napada na hotel Interkontinental u Kabulu pre nedelju dana, u kojem je ubijeno 20 osoba.

Odgovornost za napad na hotel preuzeli su talibani.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track