(FOTO, VIDEO) MILIJARDER OSTAVIO PUTINOVU ĆERKU: Razvod ga je koštao 200 miliona funti, a za sve je kriva jedna starleta
Foto: Profimedia

skandal

(FOTO, VIDEO) MILIJARDER OSTAVIO PUTINOVU ĆERKU: Razvod ga je koštao 200 miliona funti, a za sve je kriva jedna starleta

Planeta -

Dosta misterija okružuje priču o razvodu Putinove ćerke Jekaterine Tihonove (31) i ruskog "najmlađeg milijardera" Kirila Šamalova (35), ali se sumnja da je pokrenut početkom 2017. godine, jer je on započeo vezu sa ruskom starletom i bivšom manekenkom Žanom Volkovom.

foto: Youtube/Printscreen

Prema navodima, Šamalov je razvodom izgubio skoro polovinu svog bogatstva (oko 400 miliona funti) nakon što su ga povezali sa Volkovom, a skandal je otkriven kada je ona uslikana dok "zaljubljeno" pleše sa misterioznim muškarcem na proslavi za Dan zaljubljenih prošle godine.

foto: Youtube/Printscreen

Lice muškarca je namerno prekriveno ilustracijom emotikona koji se smeška, ali je on i pored toga veoma podsećao na Šamalova. Ipak, ni on, ni ona nisu želeli da komentarišu navode medija.

foto: Youtube/Printscreen

Kremlj inače ima politiku da odbija da diskutuje o bilo čemu vezanom za porodicu ruskog predsednika, pa tako nikada nije stigla ni potvrda da se Katerina udala 2013. godine. Osim kao ćerka Vladimira Putina, ona je javnosti poznata i po plesnim tačkmičenjima na kojima je učestvovala. Ujedno, postoje i određeni navodi da je Putin priprema kao potencijalnog naslednika 2024. godine.

Udala se za Šamalova na raskošnoj ceremoniji u odmaralištu "Igora skaj resort" u Sankt Peterburgu tokom koje su se i vozili tradicionalnom kočijom koju su vukla tri bela konja. Svim gostima je naloženo da ne govore o venčanju, a nije bilo ni zvaničnog saopštenja jer Putin ne dozvoljava saopštenja o njegovoj porodici.

Svakako, brak je lansirao Šamalova do statusa milijardera, ali ključno je bilo novo poverenje koje mu je dato kao članu porodice ruskog predsednika. "San" još navodi da se veruje da je pred svadbu dobio i 4.3 odsto udela gasnog giganta "Sibur", kao i da su anonimni izvori saopštili da je u aprilu prošle godine bio primoran da odbaci svoj procenat. Pojedine navode su demantovali ljudi bliski Šamalovu.

Ipak, njegovo bogatstvo je prošle godine procenjeno na oko 1.3 milijarde dolara, dok prema skorijoj proceni Blumberga ono sada iznosi 800 miliona dolara.

Kurir.rs/Sun

Foto: Printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track