TRAMP OSUDIO KRVAVI NAPAD U KABULU: Okrutnost talibana neće prevladati!
Foto: EPA, Foto: EPA

UBIJENO 95

TRAMP OSUDIO KRVAVI NAPAD U KABULU: Okrutnost talibana neće prevladati!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp osudio je napad u Kabulu, poručivši da bi "sve zemlje trebalo da preduzmu odlučnu akciju" protiv talibana.

"Okrutnost talibana neće prevladati", istakao je Tramp, navodeći da su SAD posvećene tome da obezbede da Avganistan bude oslobođen od terorista.

Prethodno je američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio da to što su talibani upotrebili kola hitne pomoći kao oružje za bombaški napad na civile u Kabulu predstavlja "nehumano nepoštovanje naroda Avganistana".

Tilerson je istakao da ovaj napad predstavlja "kršenje najosnovnijih međunarodnih normi".

Najmanje 95 osoba je poginulo, a 158 je povređeno kada je jutros eksplodirala bomba u vozilu Hitne pomoći na policijskom punktu u Kabulu.

Avganistanski zvaničnici strahuju da bi broj mrtvih mogao i da raste, jer izveštaji iz bolnica polkazuju da su mnogi među ranjenima u kritičnom stanju.

Eksplozija je odjeknula nedaleko od dela grada gde se nalaze strane ambasade i zgrade vlade, saopštilo je avganistansko Ministarstvo zdravlja.

Odgovornost za ovaj samoubilački napad automobilom-bombom preuzeli su talibani, nedelju dana nako što su izveli napad i na hotel "Interkontinental" u Kabulu pri čemu je ubijeno više od 20 osoba, javile su agencije.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track