Najnovije vesti

NETANIJAHU IDE KOD PUTINA DA GA UPOZORI: Iran naoružava Liban i pretvara ga u OGROMNU RAKETNU LOKACIJU
Foto: EPA/Alexey Nikolsky

OZBILJNO

NETANIJAHU IDE KOD PUTINA DA GA UPOZORI: Iran naoružava Liban i pretvara ga u OGROMNU RAKETNU LOKACIJU

Planeta

JERUSALIM - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je, uoči odlaska u Moskvu, gde se danas sastaje sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, da će jedna od glavnih tema biti nastojanja Irana da vojno opremi Liban.

Iran pokušava da pretvori Liban u "ogromnu raketnu lokaciju, mesto za precizne rakete protiv Izraela, što mi nećemo da tolerišemo", istakao je izraelski premijer.

Portparol izraelske vojske Ronen Manelis u nedelju je upozorio na Iran i Liban, navodeći da je Izrael "spreman na sve scenarije".

Pres služba izraelskog premijera u nedelju je saopštila da će Netanjahu i Putin u Moskvi razgovarati i o većoj saradnji u vezi Sirije. Teme razgovora biće razna regionalna dešavanja, povećanje saradnje na polju bezbednosti između izraelskih snaga bezbednosti i ruske vojske u Siriji kao i niz pitanja koja su, kako je Netanjahu naglasio, važna, "veoma važna, za izraelsku bezbednost".

Predsednik Rusije često kontaktira sa sirijskim kolegom Bašarom al Asadom u vezi s koordinisanjem aktivnosti u Siriji, u kojoj Rusija ima raspoređen veliki broj vojnika.

Netanjahu će, kako je saopšteno, da prisustvuje otvaranju izložbe o ustanku u nacističkom logoru smrti Sobibor 1943. godine, u Jevrejskom muzeju i centru tolerancije u Moskvi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...