(VIDEO) PONELI JEZIV SUVENIR SA LETOVANJA: Šetali su divnim peščanim plažama, a kada su pogledali u noge, sledili su se!
Foto: Printscreen Facebook

strašno

(VIDEO) PONELI JEZIV SUVENIR SA LETOVANJA: Šetali su divnim peščanim plažama, a kada su pogledali u noge, sledili su se!

Planeta -

Kejt Stivens (22) iz Ontaria nedavno se vratila iz Dominikanske Republike gde je bila na odmoru sa svojim dečkom, Edijem Zajtnerom gde je 'pokupila' opasni parazit na jednoj od prekrasnih peščanih plaža u Punta Kani.

Kejt kaže da su primetili male ogrebotine na svojim stopalima. Međutim kada su se vratili kući noge su počele da im otiču, a na prstima da se stvaraju plikovi.

" Mislili smo da nas je ujeo neki insekt, ali svakog dana bilo nam je sve gore", napisala je devojka na Fejsbuku.

Dvojica lekara nisu uspela da otkriju šta je uzrok oticanja, ali srećom treći je odmah prepoznao o čemu je reč. On je naime nedavno imao sličan slučaj para koji se vratio sa Tajlanda. Kejt i Edi zarazili su se larvama takozvane rudarske gliste, a devojka tvrdi da su ih pokupili šetajući bosonogi po peščanoj plaži.

Lekar im je prepisao lek koji bi trebao da ubije crve koji su se razvili u njihovim telima.

Stivensonova kaže da je ovo njihovo jezivo iskustvo podelila na Fejsbuku kako bi upozorila sve koji putuju u tropska područja, ali i kako bi lekari ubuduće prepoznali svesniji te zaraze.

"Želimo da pokažemo kako to izgleda jer smo mi išli nekoliko puta u bolnicu kako bi nam dali dijagnozu", rekao je Zajtner.

Dodao je kako su mu stopala svaki dan sve bolje i kako još moraju da idu kod dermatologa da im da nešto za oštećenu kožu na stopalima.

Kurir.rs/London fri

printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track