PREDSEDNIK ŽORŽ VEA POVUKAO NESVAKIDAŠNJI POTEZ: Smanjio sebi platu da bi spasao ekonomiju države
Foto: EPA, Foto: EPA

ZA ČETVRTINU

PREDSEDNIK ŽORŽ VEA POVUKAO NESVAKIDAŠNJI POTEZ: Smanjio sebi platu da bi spasao ekonomiju države

Planeta -

Predsednik Liberije Žorž Vea saopštio je kako je smanjio svoju platu za 25 odsto kako bi doprineo poboljšanju teške ekonomske situacije u državi.

"S obzirom na sve gore stanje privrede, danas vas obaveštavam da ću smanjiti svoju platu i prihode za 25 odsto", rekao je Vea. Bivši profesionalni fudbaler u Evropi zauzeo je prošle sedmice predsedničku funkciju u zapadnoafričkoj državi. On je preuzeo dužnost svoje prethodnice Elen Sirlif koja je stupila na funkciju 2006. godine kao prva izabrana predsednica Liberije. Ponovo je izabrana u 2011. godini.

Na početku preuzimanja liderske pozicije Vea je naglasio kako se Liberija suočava s teškom ekonomskom situacijom. "Naša ekonomija je slomljena. Naša vlada je slomljena i naša valuta je u padu dok rastu inflacija i nezaposlenost. Naše devizne rezerve su na najnižem nivou", upozorio je Vea. Vea je bio fudbalska zvezda i smatra se jednim od najčuvenijih Afrikanaca koji su ikada igrali fudbal.

Deo njegove plate odsad će ostajati u državnom budžetu i usmeravaće se u sektore kojima novac bude najpotrebniji.

Kurir.rs/ CNN

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

vesti 30 01(KURIR TV) ĆAO “BELI - SAMO JAKO”! Zašto je Beli Preletačević izbačen iz sopstvene odborničke grupe u Mladenovcu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track