ŠOKANTNA TVRDNJA STRUČNJAKA ZA KRIPTOVALUTE: Nije Bitkoin prevara, već američki dolar!
Foto: Shutterstock

Kriptoptimista

ŠOKANTNA TVRDNJA STRUČNJAKA ZA KRIPTOVALUTE: Nije Bitkoin prevara, već američki dolar!

Planeta -

Poznati stručnjak za kriptovalute i programer Džon Mekafi je rekao “kako do pada vrednosti Bitkoina može doći nekoliko puta godišnje, jer su banke, vlade i pojedinci kojima kriptovalute uzrokuju štetu bukvalno preplašene”.

“Najveća banka u Sjedinjenim Državama, JP Morgan, uplašena je više od bilo koga drugog, jer rizikuje da izgubi više od drugih i zato pokušava da utiče na situaciju”, kaže Mekafi.

"Na primer, kada je u septembru prošle godine predsednik banke JP Morgan, Džejms Dimon, rekao je da je Bitkoin prevara, vrednost Bitkoina je za sat vremena pala za 40 odsto”, rekao je Mekafi i sledećeg dana uzvratio Dimonu “kako prevara nije Bitkoin, već američki dolar”.

“Ja sam jedan od najvećih rudara u svetu. Za rudarenje jednog Bitkoina sam potrošio 2000 dolara. U isto vreme, da napravite novčanicu od 100 dolara vam je potrebno pet centi. Dakle, koji od ovih projekata je prevara?”, postavio je ovo zanimljivo pitanje osnivač poznatog antivirusnog programa.

“Dakle, oni pokušavaju da učine sve što mogu da nanese najveću štetu digitalnoj valuti. JP Morgan je angažovao svoje najuticajnije savetnike o investicionim pitanjima da bi proširili glasine da će vlade zabraniti sve kriptovalute. Međutim, vlade jednostavno ne mogu da zaustave Bitkoin, Itereum ili druge digitalne valute, jer je to nemoguće”, uveren je Džon Mekafi.

“Morate da prihvatite ovu činjenicu i da se smirite. Za nedelju dana će se vrednost Bitkoina vratiti na prethodni nivo ili će taj rekord čak i premašiti. Već počinje da se oporavlja, zato nemojte da paničite i da žurite sa prodajom”, kaže MekAfi.

Prema njegovom mišljenju, “najsigurnija kriptovaluta u ovom trenutku je Monero, jer je to jedina široko korištena digitalna valuta koja pruža anonimnost”. Objasnio je i da se ta valuta upotrebljava za plaćanje u “Dark Netu”, platformi “Dark Network”.

“Što se tiče kriptovalute XRP Ripple, poznato je da je njen cilj saradnja s bankama i službenim strukturama”, rekao je Mekafi, ali veruje da dugoročno neće uspeti, “jer ne može biti potpuno decentralizovana”.

“U narednih pet godina polovina sveta će koristiti digitalne valute, dok druga polovina jednostavno neće imati pametne telefone ili pristup Internetu”, kaže Mekafi.

Vrednost kriptovaluta je 8. januara smanjena na 100 milijardi dolara, što je nazvano “kriptomasakrom”. Tog dana je vrednost Bitkoina pala za 15 odsto, a Itereumu za 35 odsto.

Nakon što je izgubio oko 50 odsto svoje vrednosti za samo mesec dana, cena Bitkoina je juče bila oko 10.500 dolara.

Kurir.rs/Logicno.com

Foto: YT Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NJEGOVO VELIČANSTVO BITKOIN: 5 činjenica o najčuvenijoj kriptovaluti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track