OBRAČUN: Tramp dokazuje da ga je FBI špijunirao!
Foto: Profimedia

Udar na Federalni istražni biro

OBRAČUN: Tramp dokazuje da ga je FBI špijunirao!

Planeta -

VAŠINGTON - Bela kuća najavila je objavljivanje poverljivog memoranduma Devina Nunsa, predsedavajućeg odbora za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma Kongresa SAD, zbog čega su ušli u rat s Federalnim istražnim biroom (FBI).

Kako pišu američki mediji, memorandum na četiri strane navodi dokaze da je FBI zloupotrebio svoju moć i tokom predizborne kampanje špijunirao Donalda Trampa, sada predsednika SAD, u korist njegove protivkandidatkinje Hilari Klinton.

Razgovor s prijateljima

- Memorandum će biti objavljen prilično brzo i ceo svet će moći da ga vidi - rekao je Džon Keli, šef Trampovog kabineta.

CNN javlja da je Tramp u razgovoru s prijateljima preksinoć rekao da će memorandum da dokaže da je FBI bio pristrasan, kao i da je cela istraga protiv njega bez osnova.

FBI je odmah saopštio da je „ozbiljno zabrinut“ koliko je tačan poverljivi memorandum.

- Ozbiljno smo zabrinuti zbog materijalnih propusta i činjenica - saopštio je FBI.

U memorandumu se navodi da je FBI zloupotrebio zakon o nadzoru stranih službi, tako što ga je koristio da na neprikladan način dođe do naloga za prisluškivanje, oslanjajući se na neprovereni dosije o Trampu i Rusiji, koji je sastavio bivši britanski špijun Kristofer Stil, a naručila Hilari Klinton.

Lov na veštice

Neki republikanci koji su nagovestili da memorandum sadrži informacije koje bi mogle da poremete, pa i zaustave istragu specijalnog istražitelja Roberta Mjulera o mešanju Rusije u izbore, koju Tramp naziva lovom na veštice.

foto: Reuters

Još optužbi iz štaba Klintonovih

ISPITIVANJE NOVOG DOSIJEA

FBI je počeo ispitivanje drugog dosijea o Trampu i Rusiji, koji nije sastavio Kristofer Stil, već bivši novinar i aktivista u službi Hilari Klinton Kodi Širer. On nema nikakvog obaveštajnog iskustva, ali tvrdi da ima informacije o tome da je ruski predsednik Vladimir Putin ucenjivao američkog predsednika. Mediji pišu da se sve njegove tvrdnje zasnivaju na anonimnim izvorima.

Kurir / E.K.

Foto: Reuters, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track