Bizarno: Crnogorci džabalebarošima po 50 evra
Foto: Vijesti

Takmičenje u izležavanju

Bizarno: Crnogorci džabalebarošima po 50 evra

Planeta -
Nikšićani Ivan Perišić, Žarko Simović, Gorana Jovović i Podgoričanin Marko Đurović nakon tačno 24 sata kostantnog ležanja ispod stogodišnjeg javora, odustali su oko 11 časova

PODGORICA - Takmičenje u izležavanju u etno selu Montenegro u Breznima kraj Nikšića završeno je nakon 24 sata neprekidnog ležanja podelom nagrade od 200 evra na četiri dela.Nakon provedene prohladne noći, zamotani u ćebadima do grla, bez prava ustajanja, takmičari su ipak popustili.Tvrde, ipak, svi da su mogli još dosta provesti u ležećem položaju, ali su se dogovorili da ne nastavljaju takmičenje koje bi im možda u jednom trenutku i zdravlje ugrozilo.

Nikšićani Ivan Perišić, Žarko Simović, Gorana Jovović i Podgoričanin Marko Đurović nakon tačno 24 sata kostantnog ležanja ispod stogodišnjeg javora, odustali su oko 11 časova. “Mogli smo da nastavimo da se inatimo, ali vidimo da ne bi bilo smisla nastavljati. Družili smo se, fino je bilo, sprijateljili smo se, To je najvažnije” poručuju Ivan i Marko. “Mogli smo da nastavimo da se inatimo, ali vidimo da ne bi bilo smisla nastavljati. Družili smo se, fino je bilo"Organizatror, Mićo Blagojević, uručio im je na kraju po 50 evra nagrade koju je sponzorisala firma Fidija, Joka Blagojevića.“Niko se nije nadao da će takmičari zanoćiti u borbi za ovu nagradu. Na kraju su Crnogorci dokazali da su majstaori u izležavanju, jer je jedina takmičarka iz Srbije sinoć odustala. Vidimo se sledeće godine”, poručio je kroz osmjeh Mićo Blagojević.Zamotani do grla u vojničkim ćebadima, sve četvoro dočekali su jutro nakon mirne, ali hladne noći, prenose Vijesti.

“Osim što mi je bilo hladno, nije bilo drugih problema. Zaspao sam oko 3 sata i probudio se oko 6. U suštini se dobro osećam", priča Ivan.Hladnoća je mučila i jedinu devojku koja brani čast Crnogorki u ovom nesvakidašnjem takmičenju.“Bilo mi je malo hladno, ali ne predajem se, poručuje Gorana Jovović, dvadesetjednogodišnja Nikšićanka.Kasno sinoć takmičari su nakon više od 12 sati otvorili i priču o podeli nagrade. Nikišaćni su spremni da podele 200 evra, ali se Podgoričanin Marko Đurović, na ovaj predlog, jutros samo okrenuo i nastavio da spava.

Nikšićani Ivan Perišić, Žarko Simović, Gorana Jovović i Podgoričanin Marko Đurović nakon tačno 24 sata kostantnog ležanja ispod stogodišnjeg javora (Foto:Vijesti)
Nikšićani Ivan Perišić, Žarko Simović, Gorana Jovović i Podgoričanin Marko Đurović nakon tačno 24 sata kostantnog ležanja ispod stogodišnjeg javora (Foto:Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja