Najnovije vesti

NOVI UDARAC ZA KRIPTOVALUTE: Banke zabranile kupovinu bitkoina kreditnim karticama
Foto: Profimedia

BRIGA O KLIJENTIMA

NOVI UDARAC ZA KRIPTOVALUTE: Banke zabranile kupovinu bitkoina kreditnim karticama

Planeta

Banke u Britaniji i u SAD zabranile su korišćenje kreditnih kartica u svrhu kupovine bitkoina i drugih kriptovaluta, jer bi, u slučaju sunovrata njihove vrednosti, klijenti ostali u nemogućnosti da otplate svoja dugovanja.

Britanska banka Lojds benking je saopštila da će klijentima koji imaju njenu kreditnu karticu zabraniti kupovinu kriptovaluta, nakon što su sličan potez preduzele američke banke "JP Morgan Čejs" i Sitigrup.

 

"Ovakav potez ima za cilj da zaštiti klijente od nagomilavanja ogromnog duga zbog kupovine virtuelnih valuta, ukoliko njihova vrednost padne", izjavio je portparol Lojds banke.

 

 

Zabrinutost je porasla i među kartičarskim kompanijama, jer su njihovi klijenti počeli da sve više koriste kreditne kartice za finansiranje računa na onlajn berzama, koji se potom koriste za kupovinu digitalnih valuta.

 

Vrednost bitkoina, najveće i najpoznatije kriptovalute, danas je pala za šest odsto na 7.700 dolara.

 

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

 

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) NJEGOVO VELIČANSTVO BITKOIN: 5 činjenica o najčuvenijoj kriptovaluti

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...