(FOTO) BESNI SUKOB ZBOG ERDOGANA NA ULICAMA RIMA: Dok mu papa poklanja medaljon, demonstranti poručuju da su mu ruke krvave!
Foto: EPA/Massimo Percossi

nije dobrodošao

(FOTO) BESNI SUKOB ZBOG ERDOGANA NA ULICAMA RIMA: Dok mu papa poklanja medaljon, demonstranti poručuju da su mu ruke krvave!

Planeta -

Poglavar Rimokatolicke crkve papa Franja i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarali su danas u Apostolskoj palati u Vatikanu, dok je na ulicama Rima došlo do sukoba demonstranata koji se protive Erdoganovom dolasku u Rim.

Ovo je prvi put posle 59 godina da je papa u Vatikanu primio jednog turskog predsednika.

Tom je prilikom Erdogan zahvalio papi zato što je oštro kritikovao odluku SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Posle razgovora, koji je trajao oko 50 minuta, papa je poklonio Erdoganu bronzani medaljon koji prikazuje anđela koji drži severnu i južnu hemisferu dok se bori protiv zmajeva.

"Ovo je anđeo mira koji se bori sa demonom rata. To je simbol sveta zasnovanog na miru i pravdi", rekao je papa.

Za to vreme, na ulicama Rima sukobili su se protivnici Erdoganovog dolaska u Vatikan i Kurdi sa italijanskom policijom. Demonsranti poručuju Erdoganu da nije dobrodošao u Rim i da su mu ruke krvave.

1 / 10 Foto: Reuters/Yara Nardi

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja