Najnovije vesti

IZBEGAO SVEDOČENJE: Benon odbio da odgovara na pitanja u Kongresu
Foto: AP/Jacquelyn Martin

nije se pojavio

IZBEGAO SVEDOČENJE: Benon odbio da odgovara na pitanja u Kongresu

Planeta

Bivši glavni strateg Bele kuće Stiv Benon nije svedočio u Predstavničkom domu o periodu kada je bio ključni savetnik predsednika Donalda Trampa, iako su mu članovi Kongresa naložili da se pojavi pred Odborom za obaveštajne poslove.

Republikanski kongresmen Majk Konvej, koji u odboru predvodi istragu ruskog mešanja u američke predsedničke izbore, prethodno je rekao da očekuje da se Benon pojavi i odgovori na pitanja članova.

To se, međutim, nije dogodilo zbog aktuelnog spora zakonodavaca sa Belom kućom u pogledu pitanja na koje Trampov bivši bliski saradnik može da odgovori.

Kako se navodi, još nije poznato da li će Kongres preduzeti zakonsku akciju protiv Benona, zato što se nije odazvao pozivu da svedoči pred odborom Predstavničkog doma.

Vodeći demokrata u Odboru za obaveštajne poslove, Adam Šif, rekao je da će razgovor sa Benonom biti pomeren za narednu nedelju.

"Ako on bude i dalje odbijao da se pojavi i odgovori na sva pitanja, odbor bi trebalo da pokrene proceduru da ga primora da svedoči", naglasio je Šif.

U januaru Benon je ispitivan 10 sati, ali je uglavnom odbijao da odgovori na pitanja o organizaciji administracije pre nego što je Tramp preuzeo položaj, kao i o sedam meseci na položaju predsednikovog glavnog stratega pre nego što je otpušten u avgustu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Jacquelyn Martin

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...