ISTORIJSKO RUKOVANJE: Pozdrav Kimove sestre i predsednika Južne Koreje  pažljivo je posmatrao najveći neprijatelj Pjongjanga
Foto: Reuters

ZVANIČNI SASTANAK ZA DVA DANA

ISTORIJSKO RUKOVANJE: Pozdrav Kimove sestre i predsednika Južne Koreje pažljivo je posmatrao najveći neprijatelj Pjongjanga

Planeta -

Južnokorejski predsednik Mun Džae-in na kratko se danas susreo sa sestrom severnokorejskog lidera Kim Džong-una, Kim Jo-džong, na otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Njegov razgovor sa delegacijom Severne Koreje koja je došla u Pjongčang, zakazan je za subotu, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Kako je prethodno izvestio AP, delegacija Severne Koreje predvođena Kim Jo-džong doputovala je danas u Pjongčang, a sestra lidera Severne Koreje je prvi član te porodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953).

Ona je u Južnu Koreju doputovala privatnim avionom svog brata zajedno sa predsednikom severnokorejske skupštine Kim Jong-namom (90).

foto: Reuters

Prilikom dolaska Kim Jo-džong je nosila crni kaput, crni kofer i privukla je veliku pažnju prisutnih fotoreportera. Pozdravila se uz smešak sa južnokorejskim zvaničnicima, među kojima je bio južnokorejski ministar unifikacije Čo Mjong-gjon.

foto: EPA/Christian Bruna

U delegaciji Severne Koreje nalaze se i predsednik Nacionalnog sportskog komiteta i direktor Agencije koja se bavi međukorejskim poslovima.

Prethodnih dana južnokorejski mediji bavili su se time da li će Kim Jo-džong preneti južnokorejskom predsedniku ličnu poruku svog brata i ako to i učini da li će ona uključivati i predlog za samit dva lidera.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČITAVA SRBIJA I REGION SE OPRAŠTAJU OD NEBOJŠE GLOGOVCA! Napustio nas je jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track