(VIDEO) IRAČKA HOROR TV: Teroristi javno priznaju zločine pred žrtvama, A ONDA POČINJE HAOS
Foto: YT Screenshot/France 24

bizarno

(VIDEO) IRAČKA HOROR TV: Teroristi javno priznaju zločine pred žrtvama, A ONDA POČINJE HAOS

Planeta -

Jedna od najpopularnijih emisija na iračkoj televiziji “In the Grip of Justice” (U stisku pravde), počinje sa vrlo uznemirujućim snimcima.

Kanal Frans 24 uspeo je da prati snimanje jedne od ovih emisija, u kojoj se vidi leš na zadnjem sedištu kola nakon eksplozije bombe.

Pored vozila na zemlji leži mrtav čovek, a dok drugi stoji iznad njega.

Ova je emisija realizovana uz saglasnost iračke vlade. Štaviše, organizatori emisije prvo traže odobrenje Ministarstava unutrašnjih poslova, pravosuđa i nacionalne bezbednosti pre nego što intervjuišu džihadiste i isprate ih do mesta zločina. Optuženi terorista u žutoj odeći je vezan lisicama, a ima jaku vojnui policijsku pratnju.

On na mestu događaja, okružen policijom i vojskom objašnjava neutralnim tonom i tihim glasom detalje napada. Malo po malo, okuplja se gomila – svedoci, stanovnici, ponekad i žrtve terorističkog napada – i napetost je na najvišem nivou. Situacija je često na granici linča.

Voditelj emisije, Ahmad Hasan navodi da muškarci koji učestuju u njegovoj emisiji to čine dobrovoljno i da su njegovi intervjui “u skladu s ljudskim pravima”. Uostalom, udruženja za ljudska prava više vode računa o teroristima, nego o žrtvama, tvrdi on.

Kurir.rs/Logično

Foto: YT Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja