IZRAEL ŽESTOKO POSLE OBARANJA F-16: Iran se igra vratrom, platiće visoku cenu!
Foto: EPA, Foto: EPA

POSLALI DRON NA NJIHOVU TERITORIJU

IZRAEL ŽESTOKO POSLE OBARANJA F-16: Iran se igra vratrom, platiće visoku cenu!

Planeta -

Portparol izraelske vojske Džonatan Konrikus izjavio je danas da se Iran "igra vatrom", jer je ušao dronom u vazdušni prostor Izraela, te je upozorio Iran da će platiti visoku cenu.

On je rekao da je bespilotna letilica koju je Izrael oborio bila "na vojnoj misiji" tvrdeći da su je "poslale i njome upravljale iranske vojne snage".

Konrikus navodi da je Izrael u odgovoru na to uništio iransko mesto u centralnoj Siriji, s kojeg je lansirana bespilotna letilica.

foto: EPA

Naknadni napadi su sprovedeni protiv četiri iranske mete i osam sirijskih mesta.

Izraelski avion se srušio nakon što su ga pogodila sirijska protivvazdušna odbrana.

Ovaj inicident označava najizrazitije učešće Izraela u Siriji do danas.

foto: EPA

Izraelska vojska poručuje da je "spremna za različite scenarije i da će nastaviti da postupa u skladu s procenom situacije".

Izaraelska vojska prethodno je objavila da je sprovela "napad velikog obima" na iranske mete u Siriji, nakon što je Izrael oborio iranski dron, koji je ušao u zemlju.

U saopštenju vojske navodi se da su izraelski avioni pogodili 12 meta, uključujući tri baterije vazdušne odbrane i četiri iranske mete koje su deo iranskog vojnog postrojenja u Siriji.

foto: EPA

Izrealska vojska ranije danas je saopštila da je oborila iranski dron, koji je ušao u zemlju, i da je gađala iranske mete u Siriji, koje su ga lansirale.

U saopštenju se navodi da su se izraelski avioni suočili sa jakom protivvazudušnom odbranom iz Sirije, koja je prinudila izraelske pilote da napuste avion F-16, koji se srušio na severu Izraela.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track