PUTIN I NETANJAHU SAGLASNI: Moramo čuvati mir!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

POSLE OBARANJA AVIONA

PUTIN I NETANJAHU SAGLASNI: Moramo čuvati mir!

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je u subotu posle vazdušnih udara izraelske vojske u Siriji, da se izbegnu svi koraci koji bi mogli da dovedu do novih konfrontacija u regionu.

Putin je to istakao u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, saopštio je Kremlj.

Prethodno je kancelarija izraelskog premijera saopštila da se Netanijahu saglasio sa Putinom u telefonskom razgovoru da mora da bude nastavljena interakcija između vojski te dve zemlje.

"Saglasili smo se da će se bezbednosna saradnja između naših zemalja nastaviti", rekao je Netanjahu posle razgovora sa Putinom.

Netanjahu je Putinu rekao da je obaveza i pravo Izraela da se brani od napada sa sirijske teritorije.

Juče je, izraelski vojni avion oboren je protivavionskom vatrom pri povratku iz bombaškog napada na iranske položaje u Siriji, u najozbiljnijem sukobu do sada između Izraela i snaga koje podržava Iran, a koje su bazirane preko granice.

Izraelska vojska je juče saopštila da je oborila iranski dron nakon što je ta bespilotna letelica ušla u izraelski vazdušni prostor, i da je uništila iranski objekat u Siriji sa kojeg je dron lansiran.

U saopštenju izraelske vojske je navedeno i da su se izraelski avioni suočili s jakom protivvazudušnom odbranom iz Sirije, koja je prinudila izraelske pilote da napuste avion F-16, koji se srušio na severu Izraela.

Izrael je potom saopštio da je pogodio 12 iranskih i sirijskih meta u Siriji, uključujući sirijske sisteme vazdušne odbrane.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) IZRAELCI U PARAMPARČAD RAZNELI IRANSKI DRON! Vojska emitovala snimak obaranja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track