(VIDEO) SNIMAK PADA RUSKOG AVIONA: Nađena druga crna kutija! Nadzorne kamere zabeležile stravičan prizor!
Foto: Printscreen, Reuters

tuga

(VIDEO) SNIMAK PADA RUSKOG AVIONA: Nađena druga crna kutija! Nadzorne kamere zabeležile stravičan prizor!

Planeta -

Dvojica tehničara, koji su prethodno pregledali avion An-148 koji se danas srušio četiri minuta po poletanju sa moskovskog aerodroma, bili su u letelici, izjavio je zamenik tužioca za saobraćaj regiona Saratov.

Spasilačke ekipe su saopštile da je pronađena i druga crna kutija.

"Tehničari koji su pregledali avion pre leta bili su u njemu u trenutku nesreće. Oni nisu imali primedbe na tehničke uslove letelice. Na žalost, to ne možemo da ih pitamo", rekao je Saratov za TAS S.

Prema njegovim rečima, avion je poslednji put proveren juče u Penzi, a takve provere se izvode svaka dva dana.

Na mestu pada ruskog aviona "An-148" sa 65 putnika i šest članova posade u blizini Moskve pronađena je jedna crna kutija, a istražitelji ispituju nekoliko teorija zbog čega se letelica srušila, saopštili su zvaničici.

Ta crna kutija registrovala je parametre leta i nalazi se u zadovoljavajućem stanju, rekli su nadležni navodeći da je odneta na dešifrovanje.

Avion An-148 leteo je ka gradu Orsk, u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je uputilo ekipu na mesto pada aviona. Izvor službe za vanredne situacije navodi da bi loši vremenski uslovi, greška pilota ili tehnički kvar mogli da budu uzrok nesreće. Taj izvor je dodao da, međutim, vremenski uslovi nisu bili toliko loši.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track