(VIDEO) KONTROVERZNI RUSKI BIZNISMEN U CENTRU SKANDALA: Prostitutka otkrila tajne Deripaske i ruskog funkcionera, opozicija jedva dočekala
Foto: Reuters, Instagram

opasno

(VIDEO) KONTROVERZNI RUSKI BIZNISMEN U CENTRU SKANDALA: Prostitutka otkrila tajne Deripaske i ruskog funkcionera, opozicija jedva dočekala

Planeta -

Auminijumski magnat i jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji Oleg Delipaska u centru je skandala koji na internetu već dobio svoje ime - "Ribkgejt".

Pored Deripaske i Nastje Ribkove, sponzoruše koja je svojim objavama na Instagramu pokrenula lavinu, priča uključuje i Sergeja Prihodkova, uticajnog i moćnog zamenika Dimitrija Medvedeva. Sve je počelo kada je Nastja Ribkova na svom Instagramu objavila, pa obrisala fotografije sa krstarenja na kojem je bila u avugustu prošle godine u Norveškoj sa Deripaskom, Prihodkovim i grupom devojaka.

Tu je i audio-snimak na kojem se jasno čuje da Deripaska i Prihodko, pred nekoliko devojaka koje su poveli na krstarenje, razgovaraju o politici, konkretnije o odnosima Rusije i SAD i sankcijama, a na jednom snimku čuje se i kako Deripaska ismeva Viktoriju Nuland, zamenicu američkog državnog sekretara.

Up to now the contingent of my followers more or less has been clear to me. We discussed the seduction strategies with "theme people" who were subscribed on my instagram. I'm flattered by your attention but still I'd like to get to know you guys) So let's say a couple of words about yourself below in the comments: "My name is Nastya Rybka. I was born in Belarus,live in Moscow , I use instagram because keeping in my memory all the crazy things that's happening to me would be blasphemy. What is your name,where are you and why do you follow me ? PS - like means you read it Nice to meet you ) _________________________________ Раньше контингент моих фоловеров мне был примерно понятен. На меня были подписаны люди темы, с которыми мы обсуждали стратегии соблазнения. Сейчас же мне приятно Ваше внимание, но все же хотелось бы познакомится) Итак, давайте в комментариях о себе: «Меня зовут Настя Рыбка, я родилась в Белорусии, живу в Москве, веду инсту потому, что хранить весь мой треш только в моей памяти было бы кощунством;)» А как зовут тебя, откуда ты и почему на меня подписан/а?? Пс - если поставила лайк- значит прочла ?Рада знакомству) #настярыбка #welcometomyfollowers #followme

A post shared by Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) on

Fotografije i snimci objavljeni su pre više od godinu dana, a obrisani tek 8. februara ove godine nakon što su privukle pažnju ruskog opozicionara i jednog od najžešćih Putinovih kritičara Alekseja Navaljnog.

On je u 25-minutnom video snimku objavljenom na blogu izneo još neke zanimljive detalje o poznatom oligarhu optuživši ga za korupciju i posredništvo u ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD 2016.

U videu Navaljni je prikazao obrisane fotografije i čitao navode iz knjige koju je Ribkova napisala prošle godine, ili bolje rečeno vodiča, pod nazivom "Kako zavesti milijardera", a u kojoj je navodno opisala detalje veze sa Deripaskom za koju tvrdi da je trajala godinu dana.

U knjizi su imena promenjena, ali kako navodi Navaljni, Deripaska je Ruslan (naziv njegove kompanije je "Rusal") dok se Prihodko naziva "tatica".

"Ko je on? Koga jedan milijarder može da se plaši?", pita se starleta u knjizi.

Odgovor na pitanje ko je "tatica" Navaljni je dao čitajući stranicu 257 iz njene knjige. "Tatica" je siva eminencija režima. Rišelje našeg vremena... Teško da postoji neka informacija na internetu o njemu, ali od vremena Borisa Jeljcina radi kao zamenik premijera ili u administraciji predsednika. On piše predizborne govore, ima mnogo nagrada.

На самом деле мне нравилась только ты, мой идеал и мое мерило. Во всех моих женщинах были твои черты, и это с ними меня мирило. Пока ты там, покорна своим страстям, летаешь между Орсе и Прадо, - я, можно сказать, собрал тебя по частям. Звучит ужасно, но это правда. Одна курноса, другая с родинкой на спине, третья умеет все принимать как данность. Одна не чает души в себе, другая — во мне (вместе больше не попадалось). Одна, как ты, со лба отдувает прядь, другая вечно ключи теряет, а что я ни разу не мог в одно все это собрать — так Бог ошибок не повторяет. И даже твоя душа, до которой ты допустила меня раза три через все препоны, — осталась тут, воплотившись во все живые цветы и все неисправные телефоны. А ты боялась, что я тут буду скучать, подачки сам себе предлагая. А ливни, а цены, а эти шахиды, а роспечать? Бог с тобой, ты со мной, моя дорогая (c)

A post shared by Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) on

On je jedini kojeg predsednik nije otpustio, dugogodišnji član vlade, u vrhu je od devedesetih godina. Zato ga zovu "tatica". On je odgovoran za spoljnu politiku Rusije i jako je uticajan", deo je koji je pročitao Navaljni uz komentar da je to "iskopirana Prikhodokova biografija" i da se niko osim njega ne uklapa u taj opis.

S obzirom na poziciju Prihodka u ruskoj vladi koji je od 2013. godine zamenik premijera i savetnik za spoljnu politiku, Navaljni navodi da je to još jedan dokaz Deripaskine bliskosti sa Kremljom.

Naglašava da je sama činjenica da je oligarh ugostio visokog vladinog zvaničnika na jahti uz nekoliko prostitutki koje je sam platio - mito. Navaljni i njegov tim utvrdili su da je Prihodko leteo privatnim avionom Deripaske, što je kako kaže takođe mito.

Жить в кайф ?❤️ #mydubai

A post shared by Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) on

Kao dokaz da Prihodko uzima mito od milijardera navodi spisak njegove imovine. Navaljni tvrdi da je zamenik Dimitrija Medvedeva toliko bogat da ima vilu od 1.580 kvadratnih metara, služavke i obezbeđenje, iako je od devedesetih zaposlen u vladi i nikada se nije bavio biznisom. To navodno nije i jedina imovina koju poseduje, a na spiku su i luksuzni stanovi ukupne površine 350 kvadrata. Sva imovina prijavljena je na ženu Sergeja Prihotka, ali Navaljni tvrdi da se ona ne bavi nikakvim biznisom.

Baveći se dalje Deripaskom i njegovima vezama sa Kremljom, Navaljni navodi da je ruski oligarh plaćao uticajnog američkog lobistu Pola Manaforta kada je on "počeo da lobira za interesa Kremlja i Putina 2005. godine".

"Zašto bi bivši šef kampanje američkog predsednika podnosio izveštaj jednom ruskom oligrahu? Zato što su ti izveštaju za Kremlj, Putina, FSB, koga god, a Deripaska jednostavno prenosi te informacije (kao agent). Na kraju, on je jako blizak Putinu", kaže Navaljni.

Kremlj je odmah reagovao zabranom videa, uz tvrdnju da se u njemu nalaze poverljive informacije, a sam Deripaska podneo je tužbu protiv Ribke i Navaljnog.

Kurir.rs/Daily beast

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) TAČI:“SPORAZUM SA BEOGRADOM BEZ PRIZNANJA, ALI KOSOVO U UN-u“?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track