(VIDEO) MAJKA MONSTRUM AUTISTIČNU KĆERKU  LEČILA OTROVOM: Poverovala oglasu na društvenim mrežama, dete joj srećom oduzeto
Foto: Daily Mail Screnshot

grozno

(VIDEO) MAJKA MONSTRUM AUTISTIČNU KĆERKU LEČILA OTROVOM: Poverovala oglasu na društvenim mrežama, dete joj srećom oduzeto

Planeta -

Policija u Indijanapolisu uhapsila je jednu majku koju je njen suprug optužio da je ćerki davala da pije hlorovodoničnu kiselinu kako bi joj izlečila autizam

Pošto je u jednoj grupi na Fejsbuku čitala o "magičnom mineralnom rešenju" (MMS) ta majka je odlučila da pokuša i na svoj način "izleči" autističnu ćerku.

Po receptu, u vodu je dodala nekoliko kapi hlorovodonične kiseline i hlor, navodi se na sajtu "All thats interesting".

Otac tvrdi da mu je supruga o tom rastvoru govorila nekoliko nedelja ranije. Kada je shvatio da je taj rastvor davala devojčici da pije, on ju je prijavio policiji, a radnici socijalne službe su im oduzeli dete.

Inače, taj rastvor se od 2006. godine reklamira na Fejsbuku kao "magični lek koji leči mnoge bolesti". Prvi je ovaj rastvor u svojoj knjizi pomenuo sajentolog Džim Humbl, koji je napisao da taj rastvor leči rak, hepatitis, autizam, Aids, akne, H1N1...

Zvaničnici, ali i predstavnici Centra za autizam u SAD navode da ovo, nažalost, nije prvi put da su ljudi pokušali da se izleče ovim rastvorom.

"Uzimanje stvari pod svoje i lečenje na "svoju ruku" autistične dece nikada ne može da bude dobro. To je nešto što mnogi roditelji pokušavaju da urade kada padnu u depresiju i ostanu bez nade", rekla je Šeri Kvin, predsednica Centra za autizam, dodavši da ne postoji lek za autizam.

"To je dijagnoza koja će ostati sa njima celog života. Cilj je kako decu sa autizmom osposobiti da žive samostalno i budu uspešni uprkos svojoj dijagnozi", poručila je ona.

Ovaj rastvor se inače prodaje putem interneta, ali postoje i "kućni recepti" koje pojedini prave, poput ove majke iz Indijanapolisa.

Najčešći sastojak koji se u kućnoj radinosti koristi je izbeljivač. Iako se navodi da taj rastvor leči mnoge bolesti, on naime, pravi mnogo više štete nego koristi.

Propratni efekti izbeljivača ili hlorovodonične kiseline koja se popije su mučnina, povraćanje i dehidratacija, a mogu doviesti i do mnogo ozbiljnijih komplikacija.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track