MAKSAR U FLORIDI JE MOGAO BITI SPREČEN: Nastavnici upozoreni na Kruza, a FBI istraživao objave na Jutjubu ali nisu mogli da ga nađu"
Foto: AP

šokantno

MAKSAR U FLORIDI JE MOGAO BITI SPREČEN: Nastavnici upozoreni na Kruza, a FBI istraživao objave na Jutjubu ali nisu mogli da ga nađu"

Planeta -

Nastavnici su bili unaped upozoreni o Nikolasu Kruzu koji je školi na Floridi ubio 17 učenika, pišu američki mediji.

Kruzu, inače bivšem učeniku te škole, po rečima jednog nstavnikanije bilo dozvoljeno da uđe na kampus sa rancem.

Nastavnik matematike Džim Gard rekao je za Majami Herald da su nastavnici od rukovodstva škole dobili mejl u kome ih obaveštavaju o Kruzovom problematičnom ponašanju.

"Rekli su nam prošle godine da mu nije dozvoljen ulaz sa rancem na kampus. Bilo je problema s njim, pretio je učenicima i mislim da su ga tražili da napusti kampus'', ispričao je Gard.

FBI je istraživao Kruzovu objavu na Jutjubu u kojoj tvrdi da će biti "masovni ubica u školi". Agenti nisu mogli da utrvrde identitet onoga ko je objavio iako je post potpisao punim imenom i prezimenom.

Odgovorne osobe iz škole u Floridi još uvek nisu otkrile zašto je Kruz bio izbačen iz škole, ali učenica Viktoria Olivera izjavila je za AP da je to bilo zbog tučnjave sa novim dečkom njegove bivše devojke.

Bivši kolega ubice Džošua Karo rekao je da su Kruzu jednom prilikom pronađeni meci u ruksaku.

Još je nekoliko učenika reklo da su predviđali ovakvo nešto, ali policija tvrdi da nije upozorenai o mogućem Kruzovom napadu na bivše kolege iz školskih klupa.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE PUŠKA IZ KOJE SU UBIJANA DECA NA FLORIDI! AR-15 omiljena među masovnim ubicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track