(VIDEO) JEZIVA SMRT U MOSKOVSKOM VRTIĆU: Vaspitačice zaboravile devojčicu (3) u dvorištu, pronašli je ispod gomile snega!
Foto: Printscreen Facebook

strava

(VIDEO) JEZIVA SMRT U MOSKOVSKOM VRTIĆU: Vaspitačice zaboravile devojčicu (3) u dvorištu, pronašli je ispod gomile snega!

Planeta -

Trogodišnja devojčica Zahra Rzajeva smrzla se u dvorištu moskovskog vrtića "Tinao". Nju su vaspitačice zaboravile da uvedu u obdanište posle igranja na snegu.

Tek posle dva sata, za vreme ručka, vaspitačice su primetile da im nedostaje jedno dete.

Tada su krenuli u potragu po obližnjim ulicame, verujući da se neopaženo iskrala iz dvorišta, međutim njeno telo pronađeno je ispod velike količine snega koji je napadao.

Temperatura napolju bila je oko minus pet. Zahra je već bila mrtva kada je pronađena i uprkos pokušajima da je reanimiraju nije joj bilo spasa.

Pokrenuta je istraga u koju je uključen i Istražni odbor Rusije, zadužen za istraživanje najozbiljnih zločina.

Vaspitači iz škole su saslušavi, ali se ustanova još nije zvanično oglasila o ovoj tragediji.

Roditelji tragično preminule devojčice, Rizvan Rzajev i Gulnara Šakhada nisu u prvom momentu mogli da daju izjavu od šoka zbog gubitka deteta.

Oglasio se njihov prijatelj koji je lokalnim medijima rekao da mu je u vrtiću rečeno da nije istina da je devojčica ostavljena na hladnoći dva sata.Prema njegovim rečima, vaspitači su mu potvrdili da su deca izvedena u 11 sati prepodne u dvorište da se igraju, a da je u podne bio ručak.

"Tako sam čuo, ali ne znam šta se tačno dogodilo. Na inspektorima je da saznaju", rekao je i dodao da se devojčica nije dobro osećala cele nedelje.

"Tri dana pre tragedije, majka je primetila da su devojčici usne otekle. Iako je volela da ide u vrtić, počela je da se buni i da govori ne želi u vrtić jer se plaši nekih vaspitača. Tog dana radio je jedan od vaspitača kog se plašila" - rekao je on.

Kurir.rs/apral.ru

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track