SLUČAJ SILOVANE DEVOJČICE (3) PRELIO ČAŠU: Turska uvodi kastraciju pedofila!
Foto: Printscreen Avaz.ba

bez milosti

SLUČAJ SILOVANE DEVOJČICE (3) PRELIO ČAŠU: Turska uvodi kastraciju pedofila!

Planeta -

Turski ministar pravde Abdulahmit Gul posle serije seksualnih napada na decu izjavio je da turska vlada želi da uvede hemijsku kastraciju za pedofile.

Gul je rekao da će sud odlučivati da li optuženi za seksualne napade na maloletnike mogu da se podvrgnu lekovima za "eliminisanje" njihovih seksualnih potreba. Turska vlada juče je donela odluku o osnivanju komiteta za borbu protiv seksualne zloupotrebe dece.

Početkom meseca uhapšen je 20-godišnji muškarac zbog sumnje da je na jednom venčanju silovao trogodišnju devojčicu, što je izazvalo bes turske javnosti. Tužilaštvo je danas tražilo 66 godina zatvorske kazne za napadača.

Predsednik Turske Radžep Tajip Erdogan nazvao je slučajeve seksualnih napada na decu "dinamitom" koji može da uruši društvo. Hemijska kastracija već je uvedena za počinioce seksualnih zločina u maju 2016. godine, ali je Državno veće sprečilo primenu ove odredbe jer su "definicija lečenja i njegove granice bile nejasne".

Broj slučajeva seksualnog zlostavljanja dece porastao je sa 3.778 u 2006. godini na 21.189 u 2016. godini, prema podacima Ministarstva pravosuđa koje su izdale organizacije za ljudska prava.

Skupština žena, organizacija za zaštitu prava žena upozorila je da je hemijska kastracija kazna koja nije u skladu s modernima zakonima i da se njom krše ljudska prava.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track