Najnovije vesti

(VIDEO) ZA PINK PANTERE KOBNA ZLATARA U LUGANU: Pripadnici balkanskog ogranka poznate bande pali u Švajcarskoj
Ranija pljačka bande u Italiji, Foto: Youtube screenshot/Online TV kriminals

efikasno

(VIDEO) ZA PINK PANTERE KOBNA ZLATARA U LUGANU: Pripadnici balkanskog ogranka poznate bande pali u Švajcarskoj

Planeta

Zloglasna banda Pink Panher planirala je da opljačka zlataru u centru Lugana u Švajcarskoj, ali u ih je u tome sprečila švajcarska policija.

Bandu su činila četvorica, a reč je, kako je objavljeno o dvojici Hrvata, jednom državljanu Srbije, i jednom državljanu BiH.

 

Niko od njih ne živi u Švajcarskoj, već su u tu zemlju stigli sa namerom da opljačkaju zlataru u  Luganu. Banda Pink Panther poznata je upravo po krađama nakita iz zlatara širom sveta.

 

Policija ih je pratila putem video nadzora javnih površina , a nakon što su uhapšen kod njih je pronađen i veliki arsenal oružja. 

 

U nastavku istrage policija će pokušati da utvrditi da li je ova ista ekipa povezana s još nekim razbojništvima počinjenim u regionu Ticino ili u inostranstvu potvrđeno je iz tužitelaštva.

Prema za sada dostupnim podacima reč je o 39-godišnjaku i 37-godišnjaku iz Hrvatske, 41-godišnjaku iz Srbije i 38-godišnjaku iz BiH.

 

Pre godinu i po dabana Županijskom sudu u Zagrebu osuđena je grupa kriminalaca iz Srbije i Crne Gore, koja je takođe bila krak bande Pink Panter a razotkriveni su dok su planirali akciju u Zagrebu. Planirali su  napad na blindirano vozilo sa novčanom pošiljkom za što su trebali koristiti moćne automobile, uniforme specijalne policije i oružje koje je kod njih pronađeno.

 

Kurir.rs/Net.hr

Foto: Youtube screenshot

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...