KREMLJ DEMANTUJE DA SU BOMBARDOVALI ISTOČNU GUTU: To su neosnovane optužbe i ne slažemo se s njima!
Foto: Profimedia

U NAPADU POGINULO SKORO 300 LJUDI

KREMLJ DEMANTUJE DA SU BOMBARDOVALI ISTOČNU GUTU: To su neosnovane optužbe i ne slažemo se s njima!

Planeta -

Kremlj je danas demantovao navode o učešću Rusije u bombardovanju pobunjeničke enklave Istočna Guta, u blizini Damaska, gde je od nedelje, prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava, poginulo 296 ljudi.

"To su neosnovane optužbe i ne slažemo se s njima", rekao je portparol Dmitrij Peskov.

Avioni sirijske vojske četvrti dan zaredom bombarduju pobunjeničku enklavu.

Otkako je u nedelju počela nova vazdušna kampanja protiv enklave koja je od 2013. opkoljena, poginulo je, prema podacima Opservatorije, 296 civila a 1.400 je povređeno.

foto: Reuters

Peskov je odbacio jučerašnje američke optužbe da je Rusija "odgovorna" za bombardovanje i rekao da njihov "osnov nije jasan".

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert je juče zatražila "prestanak nasilja" i rekla da je Vašington "veoma zabrinut" zbog bombardovanja Istočne Gute.

"Rusija mora da okonča svoju podršku Asadovom režimu i njegovim saveznicima. Ona je odgovorna za ove napade, za strašnu humanitarnu situaciju u Istočnoj Guti i užasan broj mrtvih civila", navela je Nauert.

Vlada predsednika Bašara al Asada želi da povrati kontrolu nad Istočnom Gutom jer su odatle pobunjenici više puta granatirali Damask, pri čemu je više ljudi stradalo.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) EVO KO JE USTVARI PRIPADNIK FOKE UHAPŠEN U BEOGRADU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja