(VIDEO) ZBOG NJEGA JE MASAKR U ŠKOLI NA FLORIDI BIO TAKO KRVAV: Dežurni čuvar stajao ispred škole dok se unutra odigravao pokolj!
Foto: EPA

PUCNJAVA U KOJOJ JE POGINULO 17 LJUDI

(VIDEO) ZBOG NJEGA JE MASAKR U ŠKOLI NA FLORIDI BIO TAKO KRVAV: Dežurni čuvar stajao ispred škole dok se unutra odigravao pokolj!

Planeta -

Policajac čuvar Skot Piterson, koji je bio na dužnosti u srednjoj školi "Mardžori Stounmen Daglas" u Parklendu na Floridi kada je naoružani bivši učenik te škole Nikolas Kruz započeo pucnjavu i usmrtio 17 ljudi, stajao je oko četiri minuta ispred zgrade i nije ušao unutra da spreči napad, izjavio je šerif okruga Brouard na Floridi Skot Izrael.

Izrael je na konferenciji za novinare izjavio da je policajac Piterson podneo ostavku pošto je suspendovan i pošto nije dobio platu. On će sada u penziju.

Skot Izrael
Skot Izraelfoto: Reuters

Izrael je istakao da je tu odluku doneo kada je pogledao snimak nadzornih kamera i obavio razgovore sa očevicima i sa samim Pitersonom.

On je naveo da je Piterson stao ispred zgrade gde se pucnjava dogodila, naoružan, da je zauzeo poziciju, ali nije ušao unutra.

Na pitanje šta je Piterson trebalo da uradi, Izreal je rekao da je trebalo da "uđe unutra, suoči se sa ubicom i ubije ga".

Napadač Nikolas Kruz (19) ubio je 17 ljudi u srednjoj školi u gradu Parklend 14. februara, posle čega je pokušao da pobegne, ali je uhapšen.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track