(VIDEO) IZIGRAVAO ČISTUNCA, A VARAO ŽENU I SPOPADAO SARADNICE: Vicepremijer Australije podneo ostavku zbog seks-skandala!
Foto: EPA

BRUKA

(VIDEO) IZIGRAVAO ČISTUNCA, A VARAO ŽENU I SPOPADAO SARADNICE: Vicepremijer Australije podneo ostavku zbog seks-skandala!

Planeta -

KANBERA - Zamenik premijera Australije i ministar infrastrukture, Barnabi Džojs, podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog seks-skandala, ali i ostavku na mesto predsednika Nacionalne partije zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Džojs, koji je političku karijeru izgradio predstavljajući se kao porodičan, tradicionalan čovek visokih moralnih vrednosti, raskrinkan je u februaru, kad su mediji saznali da očekuje dete sa ljubavnicom, inače svojom bivšom predstavnicom za štampu, i da je zbog nje ostavio suprugu i četvoro dece.

Ovaj skandal je tako uzdrmao vladu da je premijer Malkom Turnbul morao zvanično da zabrani ministrima seksualne odnose sa zaposlenima u kabinetu.

foto: EPA

U međuvremenu, neimenovana članica Džojsove Nacionalne partije, partnera u vladajućoj koaliciji, optužila ga je u zvaničnoj tužbi da ju je seksualno uznemiravao, pa je on zbog toga morao da podnese i ostavku na fukciju predsednika te partije, javlja australijski javni servis ABC.

foto: AP

Džojs je saopštio da odlazi sa mesta zamenika premijera, ali ne i s funkcije ministra. On smatra da je seks-afera njegova privatna stvar, a o partijskoj tužbi kazao je da hoće da smanji "sadašnju kakofoniju problema" i izbegne dalje uznemiravanje svoje porodice i parnerke. Takođe je rekao da je tražio da policija ispita navodno seksualno uznemiravanje.

"Proteklih 15 dana čula se litanija optužbi... Ne verujem da je ijedna održiva", kazao je i dodao da će njegova partija izabrati novog vođu u ponedeljak.

Kurir.rs/CNN

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track