(VIDEO) NADEŽDA SAVČENKO, NOĆNA MORA REŽIMA U KIJEVU: Čeka nas veliki rat i promena granica Ukrajine, Evrope i Rusije
Foto: AP

TMURNA PROGNOZA

(VIDEO) NADEŽDA SAVČENKO, NOĆNA MORA REŽIMA U KIJEVU: Čeka nas veliki rat i promena granica Ukrajine, Evrope i Rusije

Planeta -

U narednim godinama Evropu čeka "veliki sukob" u kom će Ukrajina postati probni poligon, tvrdi Nadežda Savčenko, ukrajinski vojni pilot i poslanica u parlamentu, bivša heroina, a danas "enfant terrible" ukrajinske politike i noćna mora predsednika Petra Porošenka i njegovog režima.

Savčenko je ovaj intervju dala pošto je Porošenko potpisao zakon kojim prestaje takozvana antiteroristička operacija (ATO) u Donbasu i počinje "vojna operacija", u kom je Rusija navedena kao zemlja agresor.

Ona sumnja da bi raspoređivanje mirovnih snaga UN u Donbasu pomoglo u rešavanju njegove sudbine. Takođe smatra da međunarodna zajednica nikada neće priznati Krim kao deo Rusije, ali će to poluostrvo dugo imati status "pripojene teritorije".

Međutim, Savčenko veruje da će za pet godina izbiti globalni sukob u kojem će Ukrajina biti "probni poligon".

"Mislim da postoje dva načina. Za četiri, najviše pet godina, čeka nas veliki rat u kojem će se ponovno deliti granice ne samo Ukrajine, nego i Rusije i Evrope. A Ukrajina će, nažalost, biti poligon za testiranje", sumorno prognozira Nadežda Savčenko. Drugi izlaz iz situacije ona vidi u smeni vlasti u Ukrajini i Rusiji ili "drugom nepredviđenom scenariju na koji Ukrajinci ne mogu da čekaju".

"Još verujem da su Krim i Donbas Ukrajina i mi ćemo braniti naše zemlje”, dodala je ona.

Kurir.rs/Logično.com

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track