(VIDEO) POLICAJAC KUKAVICA SA FLORIDE SE OGLASIO: Njegova verzija priče baca novu svetlost na masakr u školi u kojoj je ubijeno 17 osoba
Foto: Youtube screenshot/CBS Miami

prepiska

(VIDEO) POLICAJAC KUKAVICA SA FLORIDE SE OGLASIO: Njegova verzija priče baca novu svetlost na masakr u školi u kojoj je ubijeno 17 osoba

Planeta -

Skot Piterson, zamenik šerifa koji nije reagovao u vreme masakra u školi na Floridi kada je Nikolas Kriz ubio 17 osoba želi da odbrani svoju čast.

Preko svog advokata američkoj javnosti je uputio pismo u kome pre svega osuđuje sve šo je njegov šef šerif Skot Izrael rekao.

Na pres konferenciji Izrael je Pitersena optužio da nije reagovao u vreme pucnjave koja je trajala puna četiri minuta i da je sve vreme bio ispred zgrade škole.

Pitreson podseća da je on visoko odlikovani policajac, pa je poneo i priznanje policajac godine. On je Izraelu zamerio pre svega to što ga je ocrneo iako je istraga još u toku.

Pitreson bi, kaže se u pismu, svakako želeo da je mogao da spase nastradale, ali on ipak smatra da nije kukavica kao su ga nazvali.

Izjava šerifa Izraela nije iznela sva činjenice u vezi sa pucnjavom kao što su:

Piterson je prvobitno bio pozvan zbog navonih petardi u zgradi 1200 u krugu škole. On se odmah zajedno sa specijalistom za bezbednost Kelvinom Grinlifom uputio ka toj zgradi.

Kada se približio zgradi čuo je pucnje ali je mislio da dolaze van kruga škole. Standardna procedura u tom slučaju je da se potraži zaklon dok se situacija ne izvid, što je on i učinio.

Odatle je tražio da se pošalje poruka da su se u blizini škole čuli pucnji i da je škola blokirana.

Prvi policajac koji je posle poziva došao na lice mesta je zauzeo poziciju takođe ispred škole. Istovremeno prvi izveštaji preko radija su govorili o žrtvama pucnjave na fudbalskom terenu što je potvrđivalo tezu da su napadači došli spolja.

Stoga je on otišao u sobu sa video nadzorom kako bi pokušao da utvrdi odakle su napadači došli, kaže se u pismu advokata policajca Skota Pitersona.

Kurir.rs/Breaking911

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track