PUTIN ODBRUSIO AMERICI: Nikada nećemo isporučiti nijednog Rusa SAD!
Foto: EPA/Yuri kochetkov

odlučan

PUTIN ODBRUSIO AMERICI: Nikada nećemo isporučiti nijednog Rusa SAD!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da Rusija nikada neće izručiti nijednog od 13 Rusa koje su SAD optužile za mešanje u američke izbore.

Rusija "ne isporučuje svoje građane", istakao je Putin, misleći na odredbu ruskog Ustava kojima je zabranjena ekstradicija ruskih građana drugim državama.

Putin je rekao da 13 Rusa "ne predstavljaju rusku državu" ili ruske vlasti, istitučići da "nema ideju" šta su oni uradili. Putin je naveo da bi američke vlasti trebalo da pruže određene podatke i da će Moskva biti spremna da ih ispita i razgovara o njima.

Vašington optužuje Moskvu za mešanje u predsedničke izbore u SAD 2016, a istrage o navodnom mešanju trenutno su u toku pod pokroviteljstvom FBI, specijalizovanih komiteta za obaveštavanje u američkom Senatu i Predstavničkom domu, kao i osoblja specijalnog tužioca Roberta Malera.

Američki predsednik Donald Tramp i ključni zvaničnici njegove administracije više puta su odbacili navode o dosluhu s ruskim izaslanicima tokom burne izbore trke, a i Moskva je u više navrata odbacila optužbe da je težila da utiče na tok izbora u SAD.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja