(FOTO, VIDEO) HAOS U LONDONU: Muškarci u crnom popeli se na terasu iranske ambasade i skinuli zastavu
Foto: Twitter

napad

(FOTO, VIDEO) HAOS U LONDONU: Muškarci u crnom popeli se na terasu iranske ambasade i skinuli zastavu

Planeta -

Grupa muškaraca obučenih u crno popela se uz fasadu na terasu iranske ambasade u Londonu i skinula zastavu.

Iranski mediji istakli su da je njihova ambasada u Velikoj Britaniji napadnuta. Prve informacije ukaziju na to da iza napada stoji grupa religioznih fanatika.

Na snimcima sa društvenih mreža vide se 4 muškarca u crnom na terasi zgrade ambasade. Jedan od njih maše plavom i belom zastavom sa natpisima na arapskom jeziku, posle skidanja zastave Irana.

Londonska Metropoliten policija potvrdila je incident. Muškarci su, kako se ističe, i dalje na terasi i policija pregovara sa njima da siđu. Ne zna se zbog čega protestuju.

Četiri muškaraca uhapšena su u vezi sa incidentom, rekao je ambasador Irana u Velikoj Britaniji Hamid Baidinedžad. On je, međutim, napisao na Tviteru da postoji mogućnost da se neki napadači još uvek nalaze na teritoriji ambasade.

Tviteraš Hajdar Nasralja nagovestio je da su napadači članovi verske organizacije Kodam Al Mahdi, lojalne idejama pokojnog muslimanskog sveštenika, velikog ajatolaha Muhameda Al Širazija Sedište organizacije je u Bakingamširu, u Velikoj Britaniji.

Novinar Husein Agai takođe je tvitovao da su demonstranti podržavaoci Širazija, dodajući da je Širazijev sin Husein nedavno uhapšen zbog kritikovanja iranske vlade i lidera.

Kurir.rs/RT

Foto: Printscreen Twitter/Press TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja