(VIDEO) IZBAČEN IZ DOMA: Trostruki ubica u SAD bio odlikovani vojnik
Foto: Printscreen YouTube

PUCNJAVA U DOMU ZA VETERANE

(VIDEO) IZBAČEN IZ DOMA: Trostruki ubica u SAD bio odlikovani vojnik

Planeta -

Počinilac napada na kalifornijski dom za veterane koji boluju od posttraumatskog stresnog poremećaja, Albert Vong (36) bio je štićenik tog doma i nedavno je odatle izbačen.

Vong je bio pešadinac, a proveo je godinu dana u Avganistanu, od 2011. do 212. godine.

AP navodi da je imao brojna vojna odlikovanja, uključujući i jedno za odličnog strelca.

U domu su nađeni leševi tri žene zaposlene u domu zajedno sa ubicom, koji ih je prethodno držao kao taoce, saopštili su zvaničnici.

U pitanju su direktorka programa za veterane Kristin Leber (48), direktorka klinike Dženifer Golik (42) i psiholog Dženifer Gonzales (29).

"Ove hrabre žene su bili ostvareni profesionalci, koji su svoje karijere posvetili veteranima naše nacije, a blisko su radili sa onima kojima je pažnja najviše bila potrebna nakon tura u Iraku i Avganistanu", navodi se u saopštenju doma za veterane.

Četiri tela otkrivena su skoro osam sati nakon što je naoružani napadač upao u deo objekta gde se održavala zabava povodom odlaska jednog od zaposlenih u domu u kome se leče vojnici koji su se borili u Iraku i Avganistanu.

Još je "rano da se kaže da li su žrtve izabrane slučajno" jer istraga još uvek nije utvrdila motiv, rekli su zvaničnici policije.

U domu se nalazi oko 1.000 ljudi.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track