BIVŠI TRAMPOV SARADNIK FRANCUSKIM DESNIČARIMA: Istorija je na našoj strani
Foto: Fonet AP

stiv benon

BIVŠI TRAMPOV SARADNIK FRANCUSKIM DESNIČARIMA: Istorija je na našoj strani

Planeta -

Bivši glavni strateg i najbliži saradnik američkog predsednika Stiv Benon, koji je gost dvodnevnog kongresa ekstremno desničarske francuske stranke Nacionalni front, izjavio je večeras na skupu da je istorija na strani populista koji će nizati pobede.

"Istorija je na našoj strani i nizaćemo pobede", rekao je Benon u Lilu na severu Francuske gde je njegovo prisustvo na skupu najavljeno u poslednjem trenutku.

Benon je članovima Nacionalnog fronta rekao da su deo "pokreta koji je veći od Italije, veći od Poljske i veći od Mađarske".

Nacionalni front na dvodnevnom kongresu treba da promeni naziv i da izabere novog lidera sa dosadašnjom predsednicom Marin Le Pen kao jedinim kandidatom.

Benon se smatra najtvrdjom strujom američke desnice. Bivši je vlasnik Brajtbart njuza (Breitbart News) koji je objavio platformu američke ekstremne desnice, kasnije preimenovane u desnu alternativu (all-right).

Američki političar je prošlog leta podneo ostavku nekoliko meseci po obavljanju funkcije savetnika američkog predsednika Donalda Trampa, jer je imao sukobe s drugim članovima administracije.

Kurir.rs/Beta AFP

Foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) TRAŽILI MITO OD 10.000 EVRA DA LEGALIZUJU BESPRAVNI OBJEKAT! Ovako je policija pohapsila inspektore sa Novog Beograda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track