Najnovije vesti

(VIDEO) TRAMP O SMENI TILERSONA: Reks će sada biti mnogo srećniji
Foto: EPA/Shawn Thew

sam odlučio

(VIDEO) TRAMP O SMENI TILERSONA: Reks će sada biti mnogo srećniji

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas novinarima da je on sam odlučio da smeni državnog sekretara Reks Tilersona.

"Tilerson će biti mnogo srećniji sada", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući i dodao da je sa Tilersonom dosta razgovarao o tome i da su imali neslaganja u vezi s iranskim sporazumom.

Istovremeno, on je pohvalio energiju i intelekt novog državnog sekretara Majk Pompea.

Tramp, koji je i ranije najavljivao smenu Reksa Tilersona, nikada javno nije rekao zbog cega bi se moglo dogoditi da smeni državnog sekretra.

Podsekretar Stejt departmenta za javnu diplomatiju Stiv Goldstajn kaže da je Tilerson imao nameru da ostane na tom poslu, jer je smatrao da je napravio bitan pomak u nacionalnoj bezbednosti.

Dva zvaničnika Bele kuće kazala su da je Tilersonu rečeno još u petak da će biti smenjen, međutim Goldstajn kaže da Tilerson nije razgovarao sa Trampom i da ne zna razlog smene.

Prema Goldastajnu, Tilersonu će nedostajati kolege u Stejt departmentu i minsitri sa kojima je radio. "Želimo Pompeu sve najbolje", rekao je Goldstajn.

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je danas da je smenio Reksa Tilersona sa mesta državnog sekretara i da je na njegovo mesto postavio direktora CIA Majk Pompea.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/Shawn Thew

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO JE UHAPŠEN U AKCIJI RAZBIJANJA ELITNE PROSTITUCIJE: Studentkinje, makroi i još...?!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...