Najnovije vesti

KREMLJ SE OGLASIO: Britanske neprijateljske akcije su provokacija bez presedana! Rusija će brzo odgovoriti!
Foto: Profimedia

ODGOVOR

KREMLJ SE OGLASIO: Britanske neprijateljske akcije su provokacija bez presedana! Rusija će brzo odgovoriti!

Planeta

Neprijateljske akcije Velike Britanije su provokacija bez presedana koje neće ostati bez odgovora, navelo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

"Rusija će odgovoriti veoma brzo", navodi se. "Potez Britanije je ružna provokacija bez presedana koja podriva temelje normalnog dijaloga između naše dve zemlje.

 

Britanska vlada je izabrala sukob sa Rusijom umesto da završi istragu. Jasno je da su pribegavanjem jednostranim i netransparentnim metodama istrage ovog incidenta još jednom pokušali da pokrenu inkriminišuću antirusku kampanju", navodi se u saopštenju.

 

Podsetimo, britanska premijerka Tereza Mej saopštila je da će ta zemlja proterati 23 ruskih diplomata posle trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja, a dala im je rok od nedelju dana da napuste Britaniju.

Proteruje se 23 od 58 diplomata, što je najveći broj u poslednjih 30 godina.

 

foto: AP

 

Takođe, prekidaju se sve bilateralne posete sa Rusijom, a otkazuje se i poseta Sergeja Lavrova Britaniji. Ministri i članovi kraljevske porodice neće doći na Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se ove godine održava u Rusiji.

 

Sa druge strane, Rusija je već najavila da će odgovoriti na takav način da će "Britanija shvatiti svu neodgovornost ovakvih postupaka".


"Političko delovanje Velike Britanije je odgovorno za ozbiljno narušavanje rusko-britanskih odnosa", saopštila je ambasada Rusije.


Ovo posmatramo kao neprijateljsku akciju koja je u potpunosti neprihvatljiva, nepravedna. Političko delovanje Velike Britanije je odgovorno za ozbiljno narušavanje rusko-britanskih odnosa", saopštila je ambasada Rusije.

 

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, tvrdnje Londona je okarakterisao kao propagandu i istakao da Rusiji nije predočen nijedan dokaz o umešanosti u slučaj trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

 

 

Kurir.rs/RT
Foto: Profimedia/Ilustracija

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...