BANKROTIRAO ČUVENI AMERIČKI LANAC IGRAČAKA: Katanac na 740 prodavnica, bez posla ostaje 30.000 ljudi!
Foto: Printscreen Youtube

pukli

BANKROTIRAO ČUVENI AMERIČKI LANAC IGRAČAKA: Katanac na 740 prodavnica, bez posla ostaje 30.000 ljudi!

Planeta -

Čuveni američki lanac prodavnica igračaka "Toys R Us" ide u likvidaciju posle sedam decenija rada, a bez posla će ostati oko 30.000 ljudi.

Zatvaranjem 740 prodavnica širom SAD narednih meseci, biće okončan pad lanca koji je poklekao pod teretom velikog duga i nemilosrdnih trendova - od onlajn kupovine do mobilnih igrica - koji su desetkovali njegovo poslovanje.

Njihov bankrot primoraće proizvođače igračaka i druge kompanije koje su zavisile od lanca na bespoštednu borbu za pronalaženjem adekvatne alternative, ocenjuje američka agencija.

Glavni izvršni direktor kompanije Dejvid Brendon rekao je danas zaposlenima da je plan kompanije da likvidira sve prodavnice u SAD. Brendon je rekao da će "Toys R Us" pokušati da pronađe kupca za svoj biznis u Kanadi, gde ima oko 200 prodavnica.

Njihova onlajn prodavnica u SAD će nastaviti sa radom još narednih nekoliko nedelja u slučaju da se pojavi kupac za nju. Radnici kompanije u Sjedinjenim Državama će biti plaćeni u narednih 60 dana ako budu dolazili na posao, ali će posle toga sve beneficije i plate biti obustavljene, rekao je Brendon.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track