STUDENTKINJA PREMINULA POSLE BRUTALNOG NAPADA: Prebila je banda devojaka, a sada se digla bura na DVA KONTINENTA
Foto: Youtube/Printscreen

GNUSAN ZLOČIN

STUDENTKINJA PREMINULA POSLE BRUTALNOG NAPADA: Prebila je banda devojaka, a sada se digla bura na DVA KONTINENTA

Planeta -

Studentkinja Marijam Mustafa (18) napadnuta je 20. februara, a tri nedelje kasnije je preminula.

Gnusno ubistvo izazvalo je lavinu reakcija ne samo u Velikoj Britaniji gde se napad dogodio, već i u njenom rodnom Egiptu.

Engleska policija ne otkriva previše detalja o napadu, ali u Egiptu smatraju da je zločin bio rasistički motivisan.

foto: Youtube/Printscreen

Glavni egipatski tužilac zatražio je od britanskih vlasti više informacija o slučaju, a ubrzo je stigao i odgovor Britanaca.

"Istraga još nije gotova, ali čini se da se ne radi o zločinu iz mržnje. Naporno radimo i više informacija ćemo dobiti posle završetka istrage", navodi se.

Pre nego što je studentkinja podlegla povredama, policija je uhapsila 17-godišnjakinju za koju sumnjaju da je napala Marijam, ali je ubrzo puštena na slobodu pošto što je plaćena kaucija. Ipak, ujak ubijene devojke kaže da u napadu u blizini Viktorija Centra u Notingemu nije učestvovala jedna devojka, već cela banda od desetak devojaka.

Navodno, devojke su tukle Marijam sve dok ona nije pala u nesvest u autobusu u koji se uspela da pobegne. Od novih batina spasao ju je vozač koji je pozvao Hitnu pomoć. Marijamin ujak tvrdi da je bolnica vrlo brzo otpustila njegovu rođaku, ali da se devojka već nekoliko sati kasnije požalila da se loše oseća. Kada je vraćena u bolnicu, pala je pala u komu iz koje se više nikad nije probudila.

Na Fakultetu mašinstva gde je Egipćanka studirala svi su potreseni.

"Marijam su baš svi obožavali. Htela je da završi fakultet i napravi veliku karijeru. Svi smo šokirani i tužni zbog njene smrti. Naše misli su uz njenu porodicu, ako im je potrebna naša pomoć, tu smo", rekla je dekanka Jultan Melor.

Kurir.rs/BBC Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track