SUMNJA U REGULARNOST RUSKIH IZBORA? Više incidenata s ubacivanjem lažnih listića u kutije
Foto: Reuters

problemi se nižu

SUMNJA U REGULARNOST RUSKIH IZBORA? Više incidenata s ubacivanjem lažnih listića u kutije

Planeta -

Ruski zvaničnici koji prate glasanje na današnjim predsedničkim izborima u toj zemlji objavili su da proveravaju nekoliko incidenata s ubacivanjem lažnih listića u kutije na biračkim mestima, prenosi AP.

Navodi se da je jedan od incidenata zabeležen u gradu Ljubirci na obodu Moskve, tokom kojeg su, prema rečima predsednice izborne komisije za region Moskve Irine Konovalove,u glasačku kutiju ubacivani ranije zaokruženi listići, zbog čega su svi glasovi u toj kutiji proglašeni nevažećim.

AP prenosi da je u gradu Artjom na dalekom istoku Rusije neidentifikovani muškarac ubacio nekoliko listića u kutiju, koja je potom zapečaćena, a muškarac uhapšen.

Navodi se i da Centralna izborna komisija Rusije proverava tvrdnje o ubacivanju ranije zaokruženih listića u regionu Kemerovo u Sibiru.

AP navodi da su nezavisni posmatrači izbora i aktivisti izneli tvrdnje o brojnim incidentima s ubacivanjem ranije zaokruženih listića i drugim neregularnostima na izborima na kojima se očekuje sigurna pobeda ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: Koji mandat juri Vladimir Putin?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track