(VIDEO) PREDSEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: Putin razbio protivnike! Osvojio 75 posto galsova!
Foto: AP

preliminarni rezultati

(VIDEO) PREDSEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: Putin razbio protivnike! Osvojio 75 posto galsova!

Planeta -

Vladimir Putin, posle 60 odsto obrađenih glasova, osvojio je podršku 75,57 odsto birača, saopštila je večeras ruska Centralna izborna komisija.

Na drugom mestu je i dalje kandidat Komunističke partije Pavel Grudinin sa 12,92 odsto glasova, a na trećem kandidat LDPR Vladimir Žirinovski sa 6,19 odsto glasova. Putin je na pragu novog šestogodišnjeg mandata.

Predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko izjavila za TV stanicu Rusija 1 da je za Putina glasalo 50 miliona građana i da je to njegov najbolji rezultat do sada.

Na četvrtom mestu voditeljka Ksenija Sobčak sa 1,39 odsto glasova.

Izlazne ankete upućuju da je Putin osvojio oko 77 odsto glasova, Grudinjin 11,8, Žirinovski 5,9, a Sobčakova 1,8 odsto glasova.

Prema prvim podacima CIK-a, Putin je na Krimu osvojio oko 92 odsto glasova.

Među prvima je Putinu čestitao srpski predsednik Aleksandar Vučić.

"Primite iskrene čestitke za ponovni izbor za predsednika Ruske Federacije, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njenih građana. Uveren sam da ćete svojim izvanrednim talentom lidera, uz jasnu viziju i jaku volju, kao i odgovornost i posvećenost u radu, nastaviti da postigete uspehe u rešavanju svih važnih pitanja za Rusiju, kao i u ispunjavanju planova za njen dalji sveobuhvatni razvoj", između ostalog je naveo Vučić u čestitki.

Kurir.rs/Vedomosti.ru/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja