(VIDEO) OVACIJAMA GA DOČEKALI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Bašar al Asad došao među narod i vojnike u Istočnu Gutu!
Foto: EPA

MEĐU SVOJIMA

(VIDEO) OVACIJAMA GA DOČEKALI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Bašar al Asad došao među narod i vojnike u Istočnu Gutu!

Planeta -

Predsednik Sirije Bašar al Asad došao je juče u borbama razorenu istočnu Gutu i obišao narod i vojnike na prvoj liniji fronta.

Državna televizija objavila je snimke njegovog obilaska bojišta.

1 / 13 Foto: EPA

Nešto ranije, sirijski državni mediji javili su da su vladini vojnici ušli u grad Sakbu u južnom delu istočne Gute, što znači da sirijska vojska kontroliše oko 80 odsto teritorije koju su do 18. februara ove godine kontrolisale razne terorističke, takozvane "pobunjeničke" grupe: Džaiš al Islam, Ahrar al Šam, Fajlak al Rahman i koalicija koju vodi Al Nusra Front, sirijski ogranak terorističke mreže Al kaide.

Istočna Gouta je bila uporište terorista od 2012. godine, a do početka 2013. su te snage, potpomognute Sjedinjenim Državama, zemljama EU, Turskom i zaljevskim monarhijama, bile na korak do zauzimanja prestolnice i svrgavanja vlade predsednika Asada.

Sada su terorističke grupe pred kapitulacijom i ostavljen im je izbor da samo s ličnim naoružanjem napuste predgrađa Damaska i pristupe procesu pomirenja i amnestije, a mogu i da odbiju ponudu i budu uništeni u ostatku ostataka terorističke enklave.

Kurir.rs/Logično.com

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track