(VIDEO) UZ OVAKVU MAČKU PAS IM NE TREBA: Bračni par iz Rusije otkupio mladunče iz zoo-vrta, mada je malo porastao ne bi ga menjali
Foto: Youtube screenshot/gonews

incident

(VIDEO) UZ OVAKVU MAČKU PAS IM NE TREBA: Bračni par iz Rusije otkupio mladunče iz zoo-vrta, mada je malo porastao ne bi ga menjali

Planeta -

Bračni par iz Rusije imao je najbolje namerekada je usvojio malo mače iz jednog zoološkog vrta. Sve je bilo u redu dok se mače nije pretvorilo u pumu tešku 40 kilograma.

Kada su Marija i Aleksandar Dmitriev ponudili lokalnom zoološkom vrtu da otkupe bilesnog mačka nisu ošekivali da će dobiti potvrdan odgovor.

Oni su mačetu nazvanom mesi po slavnom fudbaleru Mesi posvetili puno pažnje. zbog tog se masi moporavio i počeoi da raste. Ali iako je izrastao u jako velikog mačka nisu želeli da ga se odreknu.

"Ime je dobio još u zoo vrtu u Saransku. Tu su imali tri male pume i sve su dobile imena poznatih fudbalera. Mesi je sa tri meseca on je prodat u zoo-vrt u našem gradu Penci. Tu smo ga prvi put videli i zaljubili se u njega. Dugo smo razmišljali je li mudro i etički imati pumu za kućnog ljubimca, ali muć je uvek želio veliku mačku pa smo pomišljali nabaviti risa. Nismo ni sanjali da ćemo imati pumu", priča Marija.

Zvog svog zdravstvenog stanja Mesi je dostigao tek trećinu veličine normalne pume i težak je oko 40 kilograma – što je ipak deset puta više od obične kućne mačke.

"Naravno da je opasno imati u kući tako veliki mačku, ali Mesi je posebna životinja. Svi koji ga upoznaju, vide da je on zapravo čovek u mačjoj koži. Puno razgovaramo s njim i on odgovara na naša pitanja. Ponekad se i uvredi. Stvarno je neverovatna životinja. Jako smo srećni s njim i svima bi preporučili da kući imaju imaju divlje mačke', kaže Marika.

Ali nisu svi oduševljeni Mesijem. Kad je puma došla u kuću, par je već imao mačku po imenu Kira koja nije bila srećna kad je stigao novi, ogromni stanar.

"Uvek sikće na njega i nije ga baš najbolje prihvatila. Ne damo Mesiju da joj se približi jer ne znamo što bi dogodit da se dogodi", kaže Aleksander.

Kurir.rs/Mirror

Foto: YT screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) HTELA JE SAMO DA SE SUNČA... Njen pas je imao skroz drugačiji plan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track