(VIDEO) BIVŠI ŠEF CIA OTKRIVA: Zašto se Tramp ne suprostavlja Putinu
Foto: Reuters/Profimedia

tajne veze

(VIDEO) BIVŠI ŠEF CIA OTKRIVA: Zašto se Tramp ne suprostavlja Putinu

Planeta -

Bivši direktor CIA Džon Brenan smatra da Rusija "možda ima nešto“ o američkom predsedniku Donaldu Trampu. To, prema rečima bivšeg direktora organizacije, objašnjava "topao odnos Trampa" prema predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, piše "Hil".

Brenan je ovo izjavio u svetlu telefonskog razgovora američkog i ruskog lidera, tokom kojeg je Tramp čestitao Putinu na pobedi na predsedničkim izborima.

Ranije je o mogućnosti da Moskva eventualno ima neke "informacije o Trampu" govorila novinarka NBC Megin Keli, koja je intervjuisala predsednika Rusije.

"Kažem da je moguće da Rusi imaju nešto i upravo zato je Tramp zabrinut. On bolje od svih nas zna ako Rusi imaju nešto o njemu", prenosi "Hil" Brenanove reči.

Brenan navodi da je teško objasniti ponašanje američkog lidera i njegov stav prema Putinu.

"Može se, ipak, pretpostaviti da nešto postoji", zaključio je on.

Ranije su ruski i američki lider održali telefonski razgovor, tokom kojeg je američki predsednik čestitao kolegi pobedu na predsedničkim izborima.

Razgovor je održan na Trampovu inicijativu. Šefovi država razgovarali su o aktuelnim pitanjima svetske politike, uključujući i probleme strateške stabilnosti i borbe protiv terorizma, kao i potrebu za koordiniranim naporima za ograničavanje trke u naoružanju.

Kurir.rs/Vesti-online

Foto: Reuters/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track