RUSKI AMBASADOR UPOZORIO: Velikoj Britaniji se ne može verovati, istorija je to više puta dokazala!
Foto: YT Printscreen

nastavak međusobnih optužbi

RUSKI AMBASADOR UPOZORIO: Velikoj Britaniji se ne može verovati, istorija je to više puta dokazala!

Planeta -

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko izjavio je danas da je Velika Britanija u prošlosti kršila međunarodno pravo i da se Londonu ne može verovati u istrazi o trovanju dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u engleskom gradu Solsberiju.

Jakovenko je rekao novinarima da London optužuje Moskvu za napad nervnim agensom na Skripalja i njegovu ćerku Juliju 4. marta na jugozapadu Engleske, ali da te optužbe nisu potkrepljene dokazima.

On je naveo da Rusija "ne uzima britanske reči zdravo za gotovo", optužujući London da ima "loš dosije u kršenju međunarodnog prava" i obmanjivanja međunarodne zajednice.

"Istorija pokazuje da se izjave Velike Britanije moraju proveriti. Zahtevamo punu transparentnost istrage i punu saradnju sa Rusijom" i Organizacijom za zabranu hemijskog oružja", kazao je ruski diplomata.

Velika Britanija tvrdi da je nervni agens upotrebljen za trovanje Skripalja i njegove ćerke bojni otrov sovjetke proizvodnje "novičok" i krivi Rusiju za trovanje. Moskva je odbacila sve optužbe.

Kurir.rs/Beta-AP

Foto: YT Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRPSKI DRŽAVNI VRH U SMRTNOJ OPASNOSTI! Vučićev avion može da se sruši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track